מה אני קוראת עכשיו

P4100208

איזה כיף שהספריה הציבורית משאילה גם ספרי בישול? במקום להתבאס שאני לא יכולה להרשות לעצמי לקנות את כל ספרי הבישול האלה, אני יכולה לקרוא אותם בגרסה דיגיטלית דרך אתר הספריה. ככה קראתי את The Smitten Kitchen Cookbook ואת החדש של נייג'לה לוסון, וגם ספר ישן של אליס ווטרס.

בעותק קשיח שאלתי את הספר הצמחוני של מארק ביטמן. זה אוסף ענק של מנות צמחוניות וטבעוניות, הכולל מאתיים עמודים של כל הירקות ועוד שמונה מאות עמודים של כל השאר: מאפים, קטניות, פסטה וקינוחים.

הספר המופיע באמצע התמונה למעלה הוא ספר הבישול של הצ'יז בורד קולקטיב. הצ'יז בורד הוא מוסד קולינרי וותיק בברקלי. זה התחיל כחנות גבינות בוטיק אי שם בשנות השישים, ואז בעלי החנות שבילו תקופה בקיבוץ בישראל מכרו אותו לעובדי החנות כקולקטיב. מאז חנות הגבינות הקיבוצית הדמוקרטית התפתחה לקולקטיב של ארבעים חברים וחנות גבינות הכוללת גם מאפיה משגשגת, עמדת קפה סבירה וחנות פיצה נפלאה (מישהו אמר פיצה עם כרובית ואגוזי מלך?). הספר כולל מתכונים לחלק גדול מהמאפים שלהם, אבל לא הייתי יודעת את זה לולא ביקרתי בחנות קודם. כאן בבית, הספר כבר הניב סקונס מצויינים וחלה משגעת, מתכונים בקרוב.

P4060170

הספר השלישי הוא של הכוהנת הגדולה של האוכל הים-תיכוני, קלודיה רודן. הספר "ערבסק" מסכם את עיקרי הבישול במרוקו, טורקיה ולבנון. למרות שיש בו מעט תמונות, המתכונים כתובים בבירור ורודן מטיבה לתאר את המנות. לעומת ספרים "מקומיים" אחרים, הספר הזה מאוד נגיש וכולל מתכונים עם מרכיבים שזמינים ברוב הבתים. מבחינתי, הפרק על מרוקו יככב כאן בבית, כדי להחזיר את הטעמים מהטיול שערכנו שם לפני כמה שנים. בינתיים הכנתי מהספר את העוף בלימון ושום, וסלט גזר מצוין.

פוסט זה פורסם בקטגוריה טבעוני, לחם, מתוק, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s