קדירת עוף עם ערמונים

בפוסט הקודם סיפרתי לכם על הספריה המצויינת כאן ועל אוסף ספרי הבישול בה. בזמן שהספר של קלודיה רודן, ערבסק, נמצא אצלי בהשאלה כבר הכנתי עוף בלימון ושום, סלט גזר קליל ומצוין, סטייק טונה לימוני צלוי ואת המתכון שלה לעוף בערמונים.

P4200255-001

אני מאוד אוהבת ערמונים. לפעמים אני משקיעה ומכינה מון בלאן עם קצפת, ובדרך כלל אוכלת אותם ככה מהשקית. כל כך שמחתי כשבקוסטקו מכרו ערמונים בוואקום, שקניתי ארבע שקיות. חצי קילו האחת.

את המתכון הזה הכנתי בשישי בצהריים, והסיר חיכה עד הערב שנאכל אותו. התכוונתי להכין פירה, אבל ויתרתי על זה כשהספקתי לקנות חלה טריה. הכי כיף לנגב את הרוטב עם חלה. את השאריות אכלנו בשבת עם חלה, צנוניות ועלי רוקט, וגם זה היה מצוין.

P4200252-001

המתכון הזה מופיע בפרק על מרוקו, ועם כמה וריאציות: רק עם בצל, עם תמרים, תאנים ואגוזי מלך, אגסים וחבושים. בכל פעם מדובר באותה תערובת בצלים ותבלינים, ותוספת של הפרי או האגוז. ניסיתי גם את המתכון עם פטריות קרמיני קטנות, וזה גם כן יצא מצוין.

עוף בערמונים של קלודיה רודן מ"ערבסק"

המרכיבים:
3 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים
1 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
קורט חוטי זעפרן (לא חובה)
1 כפית קינמון
עוף שלם, מחולק (אני מסירה את העור מהחזות והכרעיים)
מלח ופלפל
1 כף דבש
חצי קילו ערמונים קלופים (בוואקום זה מצוין)

ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. פורסים את הבצלים, מערבבים עם השמן בסיר ומכסים. מניחים לבצלים להתרכך ולהפוך לשחומים, כעשרים דקות. מערבבים מדי פעם.
2. כשהבצלים שחומים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים.
3. מוסיפים את העוף לסיר, ממליחים ומפלפלים. מבשלים עד שהעוף מתחיל להשחים, כחמש דקות מכל צד.
4. מוסיפים כוס מים, מכסים את הסיר ומניחים להתבשל כעשרים דקות.
5. מוציאים את החזה וממשיכים לבשל את השאר עוד כ-25 דקות.
6. מוציאים את שאר חלקי העוף ומוסיפים את הדבש והערמונים. מבשלים יחד כחמש דקות.
7. מחזירים את העוף לסיר ומבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהכל שוב מתחמם יחד.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קדירת עוף עם ערמונים

  1. פינגבאק: כל מתכוני ראש השנה | קְלֶמֶנְטִינָה

  2. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s