שפע: סלט איטריות סובה ואצות וואקאמה

מדי פעם עוברת עלי תקופה ירוקה. זה קורה בעיקר באביב, כשיש הרבה ירקות חדשים מסביב, והחמסינים שמפציעים דורשים ארוחות קלילות יותר. הפעם, התקופה שלי הגיעה בזמן טוב ואני מתנסה בבישול צמחוני ונטול גלוטן עבור אורחים מהארץ.

P5020358

במגמה הזו השתלב יפה ספר מרשים של יותם אוטולונגי –  Plenty. אמנם אין בו הרבה תמונות, אבל כל תמונה משגעת. אפילו הכריכה מעודדת אותי ללכת לקנות חצילים ויוגורט, ולחכות לרימונים שבסתיו. רוב המתכונים בו מבוססים על ירקות, ונותנים פרשנות מעניינת לירקות פשוטים.

P5030379-1

רענון המדפים לכבוד האביב גילה שקית גדולה של אצות וואקאמה, מהסוג בו משתמשים במרק מיסו. במרק מיסו משתמשים כל פעם בחופן קטן של אצות, והמתכון הזה דרש את כל השקית. מה אגיד לכם, שקית שלמה של אצות מיובשות זה הרבה אצות רטובות. בשלב כלשהו התחלתי לברור את המנה ולהזיז את האצות הצידה, כך שבפעם הבאה וודאי אשתמש בחצי מכמות האצות. מלבד זאת, זה מתכון מצוין. הרוטב על איטריות הסובה הנגיסות מאוד מאוד טעים, ולא הייתי מהססת להשתמש בו גם כרוטב לסלט חסה בסגנון אסייתי, עם רצועות גזר ופרחי ברוקולי חיים.

איטריות סובה עם אצות וואקאמה, מתוך הספר Plenty של יותם אוטולונגי

המרכיבים:

2 מלפפונים

2 כפיות מלח

300 גר' איטריות סובה

(יש גם נטול גלוטן)

60 גר' אצות וואקאמה (בהחלט אפשר להשתמש בפחות)

חצי כוס שומשום קלוי

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור עלי נענע קצוצים

הרוטב:

2 כפות חומץ אורז

קליפה מגוררת משני ליים (אפשר גם לימון)

רבע כוס מיץ ליים (או לימון)

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

פתיתי צ'ילי חריף לפי הטעם

כף סוכר חום

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שמן קנולה

1 כף רוטב צ'ילי חריף

1 שן שום מגוררת

½ כפית מלח

 

ההכנה:

  1. המלפפונים: מגררים את המלפפונים על פומפיה גסה או במעבד מזון, מערבבים עם המלח ומניחים במסננת להגרת נוזלים, כחצי שעה.
  2. האטריות: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את האטריות, ומחכים כמה דקות עד שיווצר קצף מלמעלה. מוסיפים כוס מים קרים ומחכים שוב שיווצר קצף. מוסיפים עוד כוס מים לסיר, והפעם כשנוצר קצף מסננים את האיטריות ושוטפים אותן במים קרים.
  3. האצות: מרתיחים מים, מוסיפים את האצות, ומרככים אותן. מסננים ושוטפים במים קרים. בעזרת סכין קוצצים לפיסות גדולות.
  4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
  5. מערבבים בקערה גדולה את המלפפונים, אטריות, אצות, שומשום ועלי כוסברה ונענע. מוסיפים גם את הרוטב ומגישים. הסלט נשמר היטב במקרר שלושה ימים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, נטול גלוטן, סלט, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s