עוגת טירמיסו ללא ביצים

כבר כתבתי פה שיש לי אורחים מהארץ, ולכבודם אני מתנסה החודש בבישול צמחוני נטול גלוטן. אני יודעת כמה מבאס להיות זו שאוכלת רק את התוספות שמוגשות, ולהסתפק בסלטים בזמן שאנשים אחרים בשולחן אוכלים דברים מעניינים ומושקעים. הביקור הזה הוא גם הזדמנות עבורי לצמצם את צריכת הבשר בבית, שכבר מסורבלת ומצריכה נסיעה מיוחדת לקצב הכשר היחיד בצפון קליפורניה, ולבשל מאכלי ירקות, דגנים וקטניות מושקעים.

P5160075-1

אבל אז חגגנו את שבועות, ורציתי קינוח חגיגי שיתאים לכולנו. אכלנו שפע פירות טריים, אננס, מנגו, קיווי ותותים, אבל רציתי משהו חגיגי.

האמת היא שאני לא יודעת איך לא פרסמתי את המתכון הזה קודם. הכנתי את הטירמיסו הזה כמה פעמים בארץ כשהייתי בהריון עם הגדולה, ועבור אורחים שלא אוכלים ביצים חיות (תמיד יש מישהי בהריון או ילדים קטנים בסביבה). מאז שאנחנו בקליפורניה הכנתי את הטירמיסו כל פעם שהצלחתי למצוא בישקוטי. דווקא גבינת מסקרפונה קל למצוא כאן, וזה אפילו זול יחסית לארץ.

P5160070-1

הפעם הכנתי את הטירמיסו בשלוש צורות – נטול גלוטן, ללא קפאין ורגיל. את הגרסה נטולת הגלוטן הכנתי עם עוגיות נטולות גלוטן עם קינמון, את אלו ללא קפאין הכנתי עם קקאו וקצת אבקת סוכר מהולים במים, ואת הרגיל, ובכן, זללנו.

המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק מלאה ועוד שתי תבניות אישיות, כאן הכנתי שתי תבניות אישיות, שתי קערות עם אלמו והקוקי מונסטר ואת השאר בתבנית האינגליש קייק. הקקאו הוא קקאו הולנדי משובח. אם משתמשים בקקאו עלית או הרשי, התוצאות פחות מרשימות.

טירמיסו ללא ביצים מבוסס על מתכון של טורט טירמיסו של בת מיכאל בדהמרקר קפה

המרכיבים:

6 מנות אספרסו קרירות (או 2 כוסות קפה חזק מאוד, או 2 כוסות מים רותחים עם 4 כפות קקאו מעולה ו-4 כפות אבקת סוכר)

2 כפיות תמצית וניל

1 חבילה בישקוטי (36 עוגיות) או עוגיות נטולות גלוטן.

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)

400-500 גר' גבינת מסקרפונה

4 כפות אבקת סוכר

קקאו מעולה לאיבוק

ההכנה:

  1. מכינים את המשרה: מערבבים 6 מנות אספרסו ואת הוניל בקערה שטוחה. בגרסת הקקאו: מערבבים את המים הרותחים, הוניל, אבקת הסוכר והקקאו לתמיסה אחידה ומצננים.
  2. הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת עמידה, אבל לא קשה.
  3. הגבינה: לא טורחים לשטוף את המערבלים, ומקציפים את הגבינה עם 2 כפות אבקת סוכר ו-2 כפות מהמשרה אספרסו (או קקאו). עד שהתערובת אחידה ויותר אוורירית.
  4. מאחדים בין הגבינה לקצפת בערבול קצר.
  5. יוצרים שכבות: טובלים את הבישקוטים לשניה במשרה האספרסו ומסדרים בתחתית התבנית. מעל יוצקים כחצי מתערובת הגבינה ומיישרים. טובלים את שאר הבישקוטים בקפה, מסדרים בשכבה נוספת ועליהם את שאר הגבינה. מיישרים, ומאבקים בקקאו.
  6. מצננים כמה שעות ומגישים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, מתוק, נטול גלוטן, עוגה, עוגת רושם, צמחוני, שבועות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגת טירמיסו ללא ביצים

  1. פינגבאק: בלינצ'ס | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s