סלט ברוקולי וטונה

לפני כמה שנים היתה כאן בארצות הברית אופנה של בר סלטים מעורבבים. עדיין אפשר למצוא את המזנונים האלו במרכזים עסקיים, עם תצוגה מרשימה של עלים, ירקות ותוספות, בקבוקי רטבים שונים, ומאחורי הדלפק איש עם קערת נירוסטה ומלקחיים.

P5300275-1

לפני הערבוב הנמרץ

זה היה פשוט למדי: בוחרים קופסת פלסטיק של עלים או חסות למיניהן, מגישים לאיש מאחורי הדלפק שרוקן את הקופסה לקערה הגדולה, אומרים לו אילו ירקות, תוספות ורוטב להוסיף ואז הוא מתחיל לערבב את הכל במרץ. אחרי שכל העלים והתוספות נעטפו ברוטב והתחילו להימעך, האיש מאחורי הדלפק היה דוחס את כל הכבודה חזרה לקופסת הפלסטיק ומעביר את הקופסה לקופה לתשלום.

P5300288

אחרי הערבוב הנמרץ

השילוב האהוב עלי היה של חסות, ברוקולי, עגבניות וטונה ברוטב ויניגרט חומץ בן יין. מדי פעם הייתי מוסיפה קוביות מלפפון או גרגרי חומוס. היום, כשאני כבר לא מסתובבת במיד-טאון עדיין כיף לי להכין לעצמי מדי פעם סלט מעורבב מושקע. מה שהופך את הסלט הזה ללהיט הוא השילוב בין הברוקולי החצי-חי והטונה (לא סלט טונה עם מיונז!) עם הויניגרט. כל שאר המרכיבים ניתנים להחלפה או השמטה. וקערת הנירוסטה והמלקחיים, כמובן.

עוד מתכון עם ברוקולי: ברוקולי בפירורי לחם ושום

עוד סלטים מעניינים: סלט תפוחי אדמה וארוגולה, סלט פנצנלה

סלט ברוקולי וטונה

שתי מנות נדיבות או ארבע בינוניות

½ ראש ברוקולי

½ קופסה טונה

1 כוס פסטה מבושלת (לא חייבים)

¼ בצל סגול או 3 גבעולי בצל ירוק

1 כדור מוצרלה או 5 כדורי בייבי מוצרלה

חצי ראש חסה או 5 כוסות עלי בייבי תרד או ארוגולה

1-2 עגבניות או 10 עגבניות שרי

לרוטב:

2 כפות חומץ בן יין אדום

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

ההכנה:

  1. הברוקולי: מפרקים את הברוקולי לפרחים, וכל פרח חוצים לשניים. מניחים את כל הברוקולי בסיר וממלאים בסנטימטר אחד של מים בתחתית הסיר. מכסים ומבשלים כחמש דקות, עד שהמים מבעבעים  הברוקולי רק מתחיל להתרכך. מסננים את הברוקולי ושוטפים בהרבה מים קרים.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב.
  3. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט: הברוקולי, טונה, פסטה, רצועות בצל סגול, מוצרלה בקוביות או כדורים קטנים חצויים, עגבניות חתוכות והחסה. מערבבים היטב עם הרוטב. אפשר להמתין כשעה או יותר לפני ההגשה לשילוב הטעמים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, דגים, סלט, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על סלט ברוקולי וטונה

  1. תודה על השיתוף, ניסינו ונהננו!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s