חומוס וכורכום גאוני

הנה תבשיל גאוני שמצאתי בספר של קלודיה רודן "ערבסק". גרגרי חומוס רכים, בצל מקורמל ומתקתק, וכורכום שהופך את הכל לחגיגי וטעים.

P6210025-1

ביום שישי האחרון חיפשתי משהו טעים ומהיר כדי להגיש ליד השניצלים, וכל הירקות המעניינים נגמרו במקרר. התוספת הזו התבססה על שקית חומוס מושרה ומבושל שאני משתדלת להחזיק במקפיא, אבל לדעתי גם חומוס קפוא קנוי או חומוס מקופסת שימורים יעבדו כאן היטב. זו דרך מצוינת להגיש קטניה שבדרך כלל לא אוכלים בצורה כזו, וההכנה באמת לקחה רק כמה דקות. טעים חם או בטמפרטורת החדר, כתוספת בפני עצמה או מעורבבת באורז לבן, ביום ההכנה או למחרת.

P6210028

תבשיל חומוס וכורכום מתוך "ערבסק" של קלודיה רודן

המרכיבים:

2 כוסות גרגרי חומוס מושרה ומבושל עד שהוא רך (מבושל בבית, קפוא או מסונן ושטוף מתוך קופסת שימורים)

1 בצל גדול

2 כפות שמן זית

½ כף כורכום

מלח ופלפל

ההכנה:

  1. אם החומוס קר או בטמפרטורת החדר, מחממים את גרגרי החומוס עד שהוא חם. (ניתן להוסיף מעט מים כדי שהחימום יהיה אחיד והגרגרים לא ישרפו).
  2. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו בשמן כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.
  3. מוסיפים את הכורכום ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את גרגרי החומוס החמימים והמסוננים מהנוזלים. מבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהחומוסים צבועים בצהוב זוהר. ממליחים ומפלפלים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, נטול גלוטן, סלט, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s