פופ טארט חמאת בוטנים, נוטלה וקרמל

באמת שאני חשבתי על זה קודם. מור ממנטקה הכריזה על אתגר החודש "בוטנים" , ומיד הצטערתי שכבר פרסמתי את המתכון שלי לעוגיות חמאת הבוטנים והקוואקר (ללא חמאה וקמח) ואז חשבתי על עוד דברים שאפשר לעשות עם בוטנים. ניסיתי להסב את עוגת הנוטלה המצויינת של נייג'לה לגרסת חמאת בוטנים, אבל יצא שהשתמשתי בחמאת בוטנים טבעית ולא ממותקת וזה יצא די חסר טעם. בפעם הבאה אשתמש בחמאת בוטנים ממותקת או שאוסיף חצי כוס סוכר לחלבונים המוקצפים.

P7150172-1

ואז חשבתי על פופ טארטס. עוגיית ביסקוויט דקה, פריכה וממולאת בכל טוב. בדרך כלל בריבה, או שוקולד, או סוכר חום וקינמון. מה היה קורה אילו מילאתי את הכיס בחמאת בוטנים? ומה יצא אם אשכלל את זה לשילוב חמאת בוטנים-שוקולד-קרמל? מה שיצא זו הגרסה השטוחה, החמימה והפריכה של חטיף סניקרס.

ואז – קלוגס הוציאו גרסה משלהם לפופ טארט חמאת בוטנים ושוקולד. אבל אני הייתי שם קודם. באמת. ובשלי יש סוכריות קרמל שהופכות את הכל לטעים יותר.

P7150149-1

פופ טארט חמאת בוטנים, נוטלה וקרמל הבצק על בסיס זה של Smitten Kitchen

המרכיבים:

הבצק:

2 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 כפית מלח

226 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1 ביצה

2 כפות חלב

המילוי:

½- ¾ כוס חמאת בוטנים (אני השתמשתי בטבעית ולא ממותקת)

½ כוס ממרח נוטלה

20 סוכריות קרמל או טופי קצוצות

ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, סוכר ומלח. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים בידיים עם הקמח עד למרקם של קוסקוס לח (אפשר גם במעבד מזון). מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים יחד עד שהבצק אחיד. יוצא בצד מאוד נעים לעבודה.
  2. מקררים את הבצק במקרר כחצי שעה.
  3. משטחים את הבצק למלבן גדול בעובי 3 מילימטר בערך. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק למלבנים שווים בגודלם (פחות או יותר). מחזירים למקרר לעוד חצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  5. במרכז חצי מהמלבנים מורחים כף-כף וחצי חמאת בוטנים , אך משאירים מרווח של כסנטימטר מהשוליים. על זה שמים שלולית קטנה של נוטלה, ומפזרים קצת מהקרמל.
  6. במלבנים הנותרים מחוררים חורים קטנים (אני עשיתי את זה בעזרת צ'ופסטיק).
  7. מכסים את המלבנים עם המילוי במלבנים המחוררים, ומהדקים את השוליים במזלג.
  8. אופים כעשרים דקות, עד שהבצק חום חיוור. מצננים.
  9. לפני האכילה מחממים שוב בתנור כ-5 דקות עד שהמילוי חם, או בטוסטר על תוכנית קצרה.

נשמר היטב במשך 4 ימים, נעלם הרבה לפני.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פופ טארט חמאת בוטנים, נוטלה וקרמל

  1. edangabay הגיב:

    גאוני! אף פעם לא חשבתי להכין פופ טארט בבית, נראה מצויין.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s