פסטה ברוטב עגבניות שרי מיובשות ואורגנו טרי

לפעמים זה כל כך פשוט. מגיעים הביתה, מרתיחים סיר מים, מפעילים גם קומקום, ועשר דקות אחרי הרתיחה יש ארוחת ערב מרשימה. זה עוזר שאחותי הביאה מהארץ שקית עגבניות שרי מיובשות מהשוק בירושלים. זה גם עוזר שסוף סוף התחדשתי במעבד מזון יד-שניה.

עגבניות השרי המיובשות מתוקות מאוד. אפשר בהחלט להשתמש

P8060386

בעגבניות מיובשות רגילות, ואפילו בכאלה המשומרות בשמן. במקרה כזה מוותרים על ההשריה במים ועל תוספת שמן הזית.

גיוונים: מוסיפים בזיליקום ופרמז'ן לרוטב פסטו-עגבניות מיובשות, מוסיפים זיתים מגולענים לטפנד-עגבניות מיובשות.

עוד פסטה ורטבים: ויניגרט בזיליקום, טימבלו – מאפה פסטה וירקות, תבשיל פלפלים רב שימושי.

פסטה ברוטב עגבניות שרי מיובשות ואורגנו טרי

500 גר' פסטה בכל צורה וצבע (כאן – פרפרים בכל מיני צבעים)

¾ כוס עגבניות שרי מיובשות

¼ כוס שמן זית

4 ענפי אורגנו טרי (או כף אורגנו מיובש)

2 שיני שום

מלח, פלפל

פרמז'ן או קוביות מוצרלה טריה להגשה

ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול לפסטה. מרתיחים מים בקומקום להשריית העגבניות המיובשות.

2. כשהמים לפסטה רותחים, מבשלים את הפסטה על פי ההוראות. כשהמים לעגבניות רותחים, שופכים על העגבניות המיובשות עד כדי כיסוי, וממתינים כעשר דקות עד שהן מתחילות להתרכך.

2. מסננים את העגבניות מהמים, מעבירים את העגבניות למעבד מזון או בלנדר עם האורגנו, שמן הזית, השום, המלח והפלפל. מרסקים, טועמים, ומתקנים תיבול.

3. מגישים עם הפסטה, ומפזרים מלמעלה פרמז'ן או עם קוביות מוצרלה טריה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s