מאפינס תפוח, רימון ואגוזי מלך

זוכרים שכתבתי על הצ'יז בורד? חנות הגבינות/הפיצריה/המאפיה הכי שווה כאן? אז ניצלתי הפסקת צהריים בעבודה כדי להראות לכם על מה כל השוס:

P8220544

התור: לפני כמה דקות הוא היה אפילו יותר ארוך

P8220547

התפריט: רק פיצה אחת כל יום, ולא הרבה מעבר

P8220548

הפיצה: תירס טרי, מוצרלה, פלפלי צ'ילי, בצל, מוצרלה, פטה, וחריץ ליים

P8110471-30

המאפיה של הצ'יז בורד מדהימה, ועדיין לא התאכזבתי מהמאפים שלהם. בימי שני הם מכינים מאפינס אגס-ג'ינג'ר מדהימים. רכים מבפנים וקצת פריכים מבחוץ.

ואז במנטקה הכריזו על אתגר תשרי – רימון. אז למה לא? האגס הוחלף בתפוח, הוספתי אגוזי מלך, ושפע גרגרי רימון.

P8110469-30

השוס במאפינס האלה טמון בתוספות – למרות שהטעם הוא של תפוחים טריים לכל דבר, משתמשים בחתיכות תפוחים מיובשים. לעומת מאפים עם פירות יער, או שזיפים למשל, גרגרי הרימון נשארים שלמים, והאפיה הקצרה יחסית לא פוגעת בהם, ולא צובעת את הבלילה. גרגרי הרימונים נשארים כאיים של מתקתקות חמצמצה. חוץ מזה, החלפתי את השימוש ברוויון ובשמנת חמוצה ביוגורט פשוט, ולא שמתי לב להבדל בתוצאות.

אם עדיין לא ניסיתם את עוגת הדבש הטעימה והפשוטה ביותר לראש השנה, הנה המתכון. בסוף השבוע אכין את העוגות (5 לפי ספירה אחרונה) כדי שהן יוכלו להבשיל עד ערב ראש השנה שנבלה בצד השני של היבשת.

ובינתיים, תבקרו במנטקה ותראו מה הקולגות שלי עשו, יש שם באמת דברים משגעים.

והכי חשוב, שנה טובה!

מאפינס תפוחים, רימון ואגוזי מלך על פי ספר המתכונים של הצ'יז בורד

המרכיבים:

1 ביצה

1 חלמון

½ 1 כוסות יוגורט

½ כפית תמצית וניל

¼ 2 כוסות קמח

¼ כפית סודה לשתיה

2 כפיות אבקת אפיה

¼ כפית מלח

½ כוס סוכר לבן (ועוד סוכר אם לא משתמשים בעטרות נייר)

¼ כוס סוכר חום

113 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (ועוד חמאה אם לא משתמשים בעטרות נייר)

1 כוס תפוחי עץ מיובשים וקצוצים

½ כוס אגוזי מלך קצוצים

¾ כוס גרגרי רימון טריים

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר, או משמנים היטב בחמאה ומפזרים סוכר בכלים אישיים.

2. בקערה אחת מערבבים את הביצה השלמה, החלמון, היוגורט והוניל לתערובת אחידה.

3. בקערה שניה מערבבים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, מלח ושני סוגי הסוכר.

4. לקערת הקמח מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מפוררים את החמאה כך שהוא נהיה מצופה בתערובת הקמח, פירורים בגודל פתיתים מצופים בקמח. אפשר להשתמש גם במערבל בשלב זה, אבל זה באמת לוקח רק כמה דקות.

5. מוסיפים לתערובת הקמח והחמאה את התפוחים המיובשים, האגוזים וגרגרי הרימון, ומערבבים.

6. מוסיפים את תערובת הביצים והיוגורט ומערבבים רק עד שהתערובת כמעט אחידה.

7. ממלאים את תבנית המאפינס בכשליש כוס מהעיסה, ואופים 30-35 דקות, או עד שזהוב.

8. מניחים למאפינס להצטנן מעט לפני האכילה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, מתוק, עוגה, עוגיות, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על מאפינס תפוח, רימון ואגוזי מלך

  1. פינגבאק: כל מתכוני ראש השנה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s