לביבות קישואים אפויות

החלק הקשה ביותר לבלוגר אוכל ביום כיפור הוא לא דווקא הצום מאוכל, אלא דווקא הצום מטכנולוגיה. כל כך חיכיתי שהחג יצא כדי שאוכל לחזור לאינטרנט. גם ככה הצום התחיל כאן עשר שעות אחרי שבארץ כולם הפסיקו לכתוב, ואפילו בצד השני של ארה"ב כולם התכנסו לתוך החג. מזל שאנחנו לא בהוואי.

P6270067-1

אז לכבוד כל הארוחות המשפחתיות הכבדות, הנה מתכון קליל, שנוח מאוד להכין כארוחת ערב פשוטה, או להביא כשמזמינים אתכם לסוכה. המתכון משתמש בקישואים מסוג זוקיני שנמצאים עכשיו בסוף העונה, אבל גם קישואים רגילים יתאימו. נחמד להגיש אותם עם יוגורט פשוט או טחינה לא מתובלת מדי.

P6270071-1

המתכון (שוב) נלקח מספר הבישול של קלודיה רודן, ערבסק, ובמקור הקישואים מטוגנים פעמיים. אני החלפתי רוב הטיגון באפיה, גם מטעמי קלוריות, אבל בעיקר מטעמי זמן. באפיה אפשר פשוט להניח את התבנית בתנור ולחזור אליה כשהטיימר מצפצף. כך גם אפשר להכין כמות כפולה מראש. במתכוני אי-טיגון מהסוג הזה אני אוהבת להשתמש ביריעות אפיה כאלה. גוזרים אותן לגודל התבניות מראש, שום דבר לא נדבק עליהן, והן נשטפות בקלות לשימוש חוזר. הלביבות טעימות חמות, בטמפרטורת החדש או למחרת, ישר מהמקרר.

לביבות קישואים אפויות, ע"פ ערבסק, מאת קלודיה רודן

המרכיבים:

½ קילו קישואים או זוקיני

1 בצל גדול

מעט מלח

3 ביצים

3 כפות קמח

עלי מנטה משני ענפים

3 כפות שמן זית

200 גר' גבינת פטה, מפוררת

פלפל גרוס

עוד קצת שמן זית לשימון התבנית

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה או יריעות אפיה.
  2. חותכים את הקישואים לקוביות קטנות, בערך 1*1 ס"מ, עורמים אותם על תבנית האפיה ומזלפים מלמעלה בערך שתי כפות שמן זית. מערבבים ומשטחים בתבנית.
  3. אופים את הקישואים בערך רבע שעה, מערבבים, ואופים עוד רבע שעה בערך, עד שקצוות הקישואים מתחילים להשחים והנוזלים מתאדים. מצננים.
  4. בינתיים, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בכף השמן שנותרה, עם מעט מלח. מכסים את המחבת ונותנים לבצל להיטגן בערך 10 דקות על אש בינונית-נמוכה.
  5. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הקמח. מוסיפים את הקישואים, הבצל המטוגן, הפטה ופלפל שחור גרוס ומערבבים בלי למעוך את קוביות הקישואים יותר מדי.
  6. באותה תבנית בה אפינו את הקישואים, אפשר למרוח קצת שמן זית אם צריך. עורמים בערך רבע כוס של תערובת קישואים ללביבות על התבנית. אופים כ-10-12 דקות בצד הראשון, עד שהתחתית מזהיבה, ועוד כ-10 דקות בצד השני, עד שגם הוא מזהיב.
  7. אוכלים חם, בטמפרטורת החדר או קר. אפשר גם עם יוגורט או טחינה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על לביבות קישואים אפויות

  1. פינגבאק: בלינצ'ס | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s