מאפה דלעת וגבינת עיזים

העונה התחילה. דלעות בכל מקום: בסופר, על מפתני הדלת, בבית המרקחת, בבתי הקפה. דלעות, דלעות ודלעות.

PA091211-resized

החלטתי לחגוג את עונת הדלעות במאפה דלעת וגבינת עיזים. הבסיס הוא בצק החצ'פורי-מגרולי של החצ'פוריה בירושלים, פעם עם חמאה, ופעם עם שמן, אוסף גבינות מהמקרר, ופרוסות דלעת אפויות מלמעלה. אין ספק שהחצ'פורי עצמו מצוין, אבל כשמלית הגבינות מבוססת על גבינת עיזים רכה, השילוב המתבקש הוא מתיקות של דלעת.

PA091223- logo

בערב, המאפה חם מהתנור, אני מצלמת רגע לפני שכולם מתנפלים.

למרות שהמתכון מכיל כמה שלבים, זה מתכון מודולרי, שניתן להכין בשלבים, ואף שלב לא לוקח יותר מכמה דקות הכנה. טעים לאכול אותו לוהט מהתנור, אבל הדלעת היתה בשיא המתיקות שלה דווקא בטמפרטורת החדר.

PA091237-w logo

שינויים, תוספות והערות– הדלעת יכולה להיות כל דלעת שתמצאו, או בטטה, אפויה מראש. הבצק ממש קל להכנה ומתערבב בקלות, אפשר להכין אותו על בסיס שמן או חמאה, ושניהם מצויינים. הוא לא תופח הרבה, אבל זה בסדר גמור. תערובת הגבינות מבוססת על שילוב של גבינות רכות וקשות. קוטג' או גבינת עיזים רכה, בולגרית, וגבינה קשה כלשהי: מוצרלה, קשקבל, ובתמונה השתמשתי בתערובת גבינות מגוררות שמכילה גם צ'דר, ומשם הנקודות הכתומות במלית. את החצי השני של הדלעת אכל התינוק.

עוד דלעות: תבשיל דלעת, בטטה וחומוס, עוף צלוי ודלורית בהויסין ותפוזים, ניוקי דלורית עם חמאת מרווה

מאפה דלעת וגבינת עיזים מבוסס על מתכוני החצ'פורי/מגרולי מעל השולחן, שני מאפים

 

קוביית דלעת או בטטה גדולה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

לבצק  ע"ב שמן:

500 גר' קמח

8 גר' שמרים יבשים (ככף)

קורט מלח

½ כפית סוכר

1 כוס מים פושרים

4 כפות שמן

לבצק ע"ב חמאה:

500 גר' קמח

8 גר' שמרים יבשים (ככף)

קורט מלח

300 מ"ל מים (1/4 1 כוסות)

200 גר' חמאה רכה         

 

למלית:

400 גר' גבינה קשה (מה שיש: מוצרלה, קשקבל, עמק, בולגרית, פטה)

125 גר' גבינה רכה (חצי מיכל קוטג' או גבינה לבנה, גבינת עיזים כמו פרומעז, טוב טעם, בולגרית, פטה)

1 ביצה

מלח ופלפל

ההכנה:

1. אופים את הדלעת (או הבטטה): מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה. קולפים פורסים את הדלעת לפרוסות לא דקות מדי. מערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל. אופים כ-30-40 דקות או עד שרך.

2. הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים של הבצק (על בסיס חמאה או שמן), עד שהבצק אחיד. מכסים ומניחים לתפוח כחצי שעה.

3. מלית הגבינה: בינתיים מערבבים את חומרי מלית הגבינה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה, או משתמשים במחבת ברזל, אין צורך לשמן את המחבת.

5. מחלקים את הבצק לשניים, וכל חלק מותחים לעיגול בקוטר 25 ס"מ עם שוליים עבים. במרכז כל עיגול משטחים חצי מכמות מילוי הגבינות ומסדרים את הדלעת מלמעלה.

6. אופים כעשרים דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s