בריסקט: צלי חזה בקר

הנה הגיע הסתיו, ואפשר להדליק את התנור במטבח לשעות ארוכות בלי להדליק את המזגן במקביל. ואין דבר טעים יותר מתבשיל בשר שנאפה בתנור, ומפיץ ריח נפלא בכל הבית.

P9130880-logo

הבריסקט, הוא צלי מאוד פשוט להכנה. בעצם יש בו רק שני מרכיבים, חזה בקר ובצל, ואפיה ארוכה בתנור.

לפעמים אני מוסיפה אליו תפוחי אדמה קטנטנים בשעה האחרונה של האפיה, אבל לרוב מסתפקת בלחם או חלה טריה שתספוג את כל הרוטב.

P9130871-logo

הסוד לבריסקט נפלא הוא אפיה ארוכה בכלי סגור. כל עוד הסיר מכוסה, אפשר לאפות גם ארבע שעות, והטעם יהיה רק יותר טוב, והבצל יתקרמל עוד יותר. אפשר להכין את הבריסקט מראש ולחמם מחדש. אם מקררים אותו, אפשר להוריד את שכבת השומן שתצטבר מעל הצלי במהלך הקירור. פורסים את הצלי רק כשהוא בטמפרטורת החדר.

עדכון מהארץ: באיטליז במבשרת ציון מצאתי את הנתח בלי בעיה, כך שאני מניחה שגם במקומות אחרים בארץ לא יהיה מסובך למצוא אותו.

P9130890- logo

בריסקט: צלי חזה בקר

המרכיבים:

צלי חזה בקר במשקל 1.5 קילו בערך

3 בצלים

מלח ופלפל

מי ברז

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות, ושמים רשת בשליש התחתון של התנור.

2. פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים חצי מהם בתחתית סיר שיכיל את הנתח בנוחות.

3. מסירים את שכבת השומן מהבשר, אם יש. אפשר גם להשאיר מעט שומן. ממליחים ומפלפלים את הנתח. מניחים אותו על שכבת הבצל, ומכסים בשאריות הבצל.

4. מוזגים לסיר 1-2 כוסות מים, תלוי בכמות הרוטב שרוצים, אך לא יותר מגובה הבשר. מכסים היטב במכסה.

5. אופים לפחות שעתיים וחצי, ועד ארבע שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד והבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל. יש לוודא שנשארו מים בסיר לקראת סוף הבישול כדי שהנתח ימשיך להתרכך ולא ישרף.

6. מוציאים את הנתח מהתנור, ומניחים לו להתקרר.

7. פורסים את הצלי, ומחזירים לרוטב לחימום נוסף לפני האכילה.

8. אם הבצל לא מקורמל מספיק לטעמי, אני לפעמים נותנת לו להתבשל ברוטב ללא הבשר, עד שהרוטב מצטמצם והבצל נהיה שחום ומתקתק.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקר, נטול גלוטן, פסח, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

11 תגובות על בריסקט: צלי חזה בקר

  1. יולי הגיב:

    שלום – נראה מצויין. הנתח נשאר שלם?

    • Ma'ayan הגיב:

      הנתח נשאר שלם, אני מחכה שיתקרר קצת, ואז פורסת ונותנת לזה לשבת ברוטב עד ההגשה. זה תבשיל נהדר לחימום מחדש (אפילו בתנור, כך זה לא תופס מקום על הכיריים).

  2. פינגבאק: כל מתכוני ראש השנה | קְלֶמֶנְטִינָה

  3. יעל הגיב:

    אפשר לעשות את זה בתבנית פיירקס סגורה או חייבים סיר? כי אני לא בטוחה שיש לי סיר שמתאים לתנור, אע"כ סיר ברזל יצוק מתאים לזה ואז יש לי.

    • Ma'ayan הגיב:

      הייתי הולכת על הברזל היצוק, לא יודעת איך הפיירקס יגיב לכל כך הרבה שעות בתנור.

  4. מריה הגיב:

    מה אפשר לעשות אם אין סיר שמתאים לתנור? אפשר איכשהו לעשות בתבנית אלומיניום ולכסות למעלה עם תבנית נוספת?

    • Ma'ayan הגיב:

      אני חושבת שכל עוד הכלי אטום ולא יתן לנוזלים להתאדות מדי, זה יהיה בסדר. אולי להדק את התבניות יחד?

  5. רעות הגיב:

    נשמע מתאים לסלואו-קוקר, נכון?

  6. פסי הגיב:

    האם המתכון יעבוד טוב עם בשר שכבר חתוך לקוביות?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s