עוגת קפה פאמפקין-ספייס

כל סתיו אמריקה מתחרפנת בגלל משקה אחד. פאמקין ספייס לאטה. מזכירים את זה בכל העיתונים, בתוכניות רדיו ובל נשכח בכל הבלוגים.

P9170963-1

הבעיה היא שזה פשוט לא טעים. מי באמת רוצה דלעת בקפה? ולמשקה יש גם צבע כתמתם מטריד…

P9170956-1

אז לכבוד האתגר החודשי של מנטקה, החלטתי לעשות משהו בטעם קפה-פאמפקין-ספייס, אבל לוותר על הדלעת. (היה ניסיון לעוגיות תבלינים-קפה-דלעת, אבל למרות שהן היו טעימות, הן לא היו יצוגיות מספיק כדי לחלוק עם קוראי הבלוג).

PA081194-1

המתכון הבא הוא לעוגת קפה, שהיא בדרך כלל עוגה-ליד-הקפה, אבל כאן יש בה קפה אמיתי: שלוש מנות אספרסו שלמות. יש בה גם את כל התבלינים של הפאמפקין ספייס, אבל בלי הדלעת. ומישהי גם אמרה שהעוגה מזכירה לה את כריסטמס. אתמול כבר שמעתי את שירי החג בחנויות, אז אפשר להגיד שזה גם ברוח החג. או לא.

העוגה הזו לא מיועדת לילדים, וסביר להניח שגם אתם תתקשו להירדם בגללה בלילה. אבל היא טעימה מאוד.

עוגת קפה-פאמפקין ספייס מבוססת על מתכון של The Pioneer Women

בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22 ס"מ

המרכיבים:

 

לעוגה:

85 גר' חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

1.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

0.5 כפית מלח

3 מנות אספרסו או חצי כוס קפה חזק

2 חלבוני ביצה

לשכבת המילוי:

 

85 גר' חמאה רכה

6 כפות קמח

¾ כוס סוכר חום

2 כפיות קינמון

2 כפיות ג'ינג'ר טחון

0.5 כפית אגוז מוסקט טחון

0.5 כפית הל

קליפת לימון אחד קטן, מגוררת

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית קפיצית עגולה.

2. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח.

3. מקציפים את החלבונים לקצף רך.

4. מקציפים את החמאה והסוכר יחד.

5. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר מתערובת הקמח והקפה, לסירוגין. מערבבים פנימה גם את קצף החלבונים.

6. בקערה נפרדת מערבבים יחד את חומרי המלית.

7. מוזגים את תערובת הבצק לתבנית, ומפזרים מעליה את תערובת התבלינים. תערובת התבלינים שוקעת, וזה בסדר.

8. אופים כ-45 דקות, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. כדור גלידת וניל או קצפת ממותקת קלות יהיו מצויינים ליד.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, חגים, מתוק, עוגה, עוגת רושם, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת קפה פאמפקין-ספייס

  1. העוגה נראית ממש טעימה!
    שילוב הקפה עם המלית המתובלנת נשמע כמו משהו שחייב לנסות…

    ובהקשר לפאמפקין ספייס-
    ביקרתי בארה"ב לאחרונה, ואכן הייתי עדה למגיפה המשעשעת.
    בין השאר דגמתי גם שוקולדים במליות פאמפקין ספייס, דונאטס, ריזיז דלעת וכו'.
    והמסקנה אכן היתה שזה נחמד, אבל אכן לא מגניב כמו שעושים מזה…
    אבל אם זה מה שעושה להם את החג, אז מי אני שאתווכח…

    ולסיכום-

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s