עוגת בננה-קוקוס

PB141348

ברגע אחד העוגה הכי פשוטה בעולם נהייתה טעימה יותר.

הספירה לאחור החלה, ואנחנו מתחילים לחשב את הימים עד שנחזור לארץ. במסגרת ההתארגנות גם צריך לרוקן את המזווה. לימונים פרסיים שחורים, עדשים בכל מיני צבעים, יותר מדי קופסאות שימורים, ותבלינים: הודיים, סיניים, ובערך קילו בהרט שהביאו לי מהארץ. שלא יחסר.

בין השאר היתה לי שקית שאריות של חומרי אפיה: נטיפי שוקולד לבן, ונטיפי באטרסקוץ' – בטעם טופי, אבל לא בדיוק. רבע שקית שבבי קוקוס, ואוסף אגוזים שוודאי אכניס לעוגיות בקרוב.

אז חיברתי את השוקולד הלבן והבאטרסקוץ' עם הקוקוס, ועם שלוש בננות רגע לפני שהן הופכות לדבש, ועוגת הבננות הפשוטה פתאום הפכה להרבה יותר מעניינת. הקוקוס מעניק לעוגה מרקם אורירי יותר וטקסטורה שנובעת מהשבבים הארוכים, והנטיפים שוזרים מתיקות, אבל לא מוגזמת.

בונוס ל-2013: מסתבר שהעוגה הזו יוצאת בסדר גמור אם מערבבים אותה בקערה אחת. אם אתם כמוני, גם תשקלו את החומרים ישירות לתוך הקערה למרות שזה נגד כל הכללים של אפיה נכונה.

גיוונים ושינויים, כפי שפורסמו בדצמבר 2009, והם רלוונטיים מתמיד:

  • תבניות: באינגליש קייק גדולה (או שתיים קטנות), תבנית מאפינס, בתבנית קוגלהוף זה גם בסדר גמור. מאפינס נאפים אחרי 25 דקות, אינגליש קייק -40 דקות, ואילו קוגלהוף כ-50 דקות. בודקים בעזרת קיסם או שיפוד ומוודאים שהקיסם יוצא נקי.
  • קמח: המתכון המקורי מכיל קמח לבן רגיל, אבל כבר יצא לי להשתמש בקמח מלא. יוצא עוגה מעט כהה יותר ודחוסה יותר.
  • ביצים: החלפתי את אחת הביצים בכף פשתן טחון ושלוש כפות מים, יצאה עוגה רכה וטעימה.
  • סוכר: המתכון המקורים עם סוכר חום כהה, החלפתי את החום הכהה בסוכר דמררה בהיר ובסוכר לבן רגיל, יצא מצוין.
  • דבש: אני משתמשת בסילאן באופן קבוע. זה זול יותר ולא משנה את התוצאה הסופית.
  • ריוויון: אני מחליפה בחלב וכפית לימון, לפעמים אני שוכחת את הלימון.
  • חמאה: מחליפים בכוס שמן קנולה. (שינוי מ-2013 : 3/4 כוס שמן זה גם מספיק)
  • הפתעות ותוספות: כפית קינמון, או ג'ינג'ר טחון, צימוקים, חמוציות, שוקולד צ'יפס – או יותר כיף – טבלת שוקולד שבורה לחתיכות גדולות שמעמידים בבלילה שבתבנית, אגוזי מלך קצוצים גס או אגוזי לוז.
  • נסו להחליף שליש מהקמח בשיבולת שועל דקה. זה נותן מרקם קצת יותר גבשושי, ובגרסת המאפינס, כיפה פריכה וטעימה מאוד.

ברוח המעבר: אני זמינה להצעות עבודה בארץ בתחום של קשרי חוץ ופיתוח משאבים. צרו עמי קשר אם יש לכם משרה מעניינת עבורי.

עוגת בננה – "ששת מתוקים", עם שינויים ותוספות שלי

המרכיבים:

1 כוס (3 בננות) בשלות מעוכות במזלג

1/2 כוס חלב

3/4 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1/2 כוס דבש (160 גר')

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

 1/4 2 כוסות קמח (315 גר')

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2  כוסות שבבי קוקוס (חפשו את שבבי הקוקוס הארוכים יותר, הם נותנים מרקם נגיס)

3/4 כוס תערובת נטיפי שוקולד לבן ובאטרסקוץ', אם תמצאו כאלה

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מתחילים במעיכת הבננות בקערה גדולה באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים אליהן את הנוזלים: חלב, מיץ לימון, שמן, ביצים ודבש. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
  5. למהדרין: מערבבים את החומרים היבשים רק עד שהקמח נטמע. העיסה תיראה גבשושית וזה בסדר. לעצלנים: בקערת עם כל החומרים הרטובים עורמים גם את הקמח ואבקת האפיה, הסודה לשתיה ומלח. מערבבים עם מזלג רק עד שהקמח נטמע.
  6. מוסיפים את התוספות ומוזגים לתבנית.
  7. אופים בין 25 דקות למאפינס ועד 50 דקות לתבנית קוגלהוף ומצננים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s