עוגיות פיסטוק, חמאה ושוקולד

לפני שלוש שנים מצאתי את המתכון האולטימטיבי לעוגיות פקאן. המרכיבים כללו סוכר, חמאה ופקאנים קצוצים. אני מניחה שגם היתה שם כמות כלשהי של קמח. אני זוכרת שאלו היו עוגיות בשלושה מרכיבים (אבל כנראה ארבעה), זמן ההכנה היה ארבע דקות בערך, וזה גם היה הזמן שהן שרדו מחוץ לתנור.

ואז המתכון אבד לעולמים.

PB191365-1

קר וגשום בברקלי

שלוש שנים אחרי, קילו פיסטוקים ואתגר מנטקה אחד גרמו לכך שחזרתי לחפש את מתכון העוגיות האבוד. אני לא בטוחה שמצאתי את המתכון האולטימטיבי בגרסת הפקאנים, אבל בגרסת הפיסטוק יש כאן הצלחה רבתי. הודות לקוסטקו, מצאתי פיסטוקים קלופים, קלויים ומומלחים קלות. אני מאוד מציעה שאם הפיסטוקים שלכם לא מומלחים, תוסיפו רבע כפית מלח דק לתערובת (ותעלו את המינון בסבב ההכנה הבא). בלי המלח העוגיות הרבה יותר חמאתיות, אבל המלח הוא מה שמבדיל אותן מעוגיות אחרות.

קליית הפיסטוקים: אם הפיסטוקים שלכם לא קלויים, העוגיות תהיינה (שוב) יותר דומות לעוגיות החמאה-אגוזים שכולם מכינים. אם תקלו אותם כשמונה דקות בתנור, תוך כדי ערבוב, העוגיות תהיינה הרבה יותר אגוזיות.

PB200001-1

ותוספת השוקולד? כי זו הדרך להפוך כל טוב, למצוין.

עוגיות פיסטוק, חמאה ושוקולד

המרכיבים:

1 כוס פיסטוקים קלויים וטחונים (לפירורים קטנים מאוד אבל לא לאבקה) (מבערך כוס ורבע או כוס וחצי של פיסטוקים שלמים)

55 גר' חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

1/3 כוס סוכר ועוד 1/3 כוס סוכר לציפוי

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

¾ כוס קמח

בונוס: לציפוי שוקולד, השתמשו ב-50 גר' שוקולד מריר

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. במעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים לפירורים קטנים.

3. באמצעות מערבל, מקציפים שליש כוס סוכר והחמאה, מוסיפים את הוניל והמלח ומקציפים עד שהתערובת אחידה.

4. מוסיפים את הפיסטוקים, ואז את הקמח, ומערבבים עד שהקמח נטמע.

5. מגלגלים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך (אני השתמשתי בכף מדידה בגודל כף כדי שהעוגיות תהיינה שוות בגודלן).

6. מגלגלים את העוגיות בסוכר ומניחים בתבנית. משטחים אותן אין צורך לשמור על מרווחים גדולים ביניהן.

7. אופים כעשר דקות, ומוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין קצת רכות ועדיין בהירות. מניחים להן להצטנן כמה דקות ואז אפשר לאכול אותן.

8. לציפוי שוקולד: כשהעוגיות קרות לגמרי, המיסו במיקרו את השוקולד בקערה קטנה או כוס, 10 שניות, ואז עוד 10 שניות. ערבבו והרשו לשוקולד להינמס מהחום. אם יש צורך, הכניסו את השוקולד למיקרו לעוד 10 שניות. טבלו את העוגיות בשוקולד והניחו על נייר אפיה עד שיתקשו.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s