כרובית אפויה בתנור

אייל שני עשה את זה קודם, אבל אני עושה את זה טוב יותר. כרובית אחת יפה, כף של פפריקה, שום, מלח ושמן זית. וטחינה טובה ליד.

001

המתכון נולד מכך שאין לי סבלנות, או זמן, לבשל כרובית, והריח של כרובית במים זה אחד הדברים שאני פחות אוהבת. וכאן, רק מכניסים לתנור ומכוונים טיימר, ויש את המאזט הכי טעים בעולם. הכרובית מתקתקה, והפפריקה והשום נותנים את הטעם הכמעט-מטוגן.

040

ואל תהיו כמוני, המתכון הזה כל כך פשוט, ונגמר כל כך מהר, שכל פעם אני נזכרת בדיעבד שבעצם רציתי להכפיל כמויות.

כרובית אפויה בתנור

המרכיבים:

כרובית אחת שלמה

½ – 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

מלח

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, פרחים גדולים במיוחד חוצים לשניים.

3. קוצצים את השום, ובקערה (או ישר על נייר האפיה), מערבבים את השום, הכרובית, הפפריקה, שמן זית ומלח.

4. מסדרים את הכרובית על תבנית האפיה בשכבה אחת, ואופים רבע שעה בשליש התחתון של התנור.

5. בעזרת תרווד או כף ארוכה, הופכים-מערבבים את הכרובית, ואופים עוד רבע שעה בדיוק.

6. אוכלים חם, בטמפרטורת החדר, או קר.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, נטול גלוטן, סלט, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s