Kettle corn פופקורן מתוק עם שוקולד ומלח ים

רגע לפני שהדירה כולה נכנסת לארגזים. רגע לפני שהסירים נעטפים בניירות מרשרשים והבגדים מתקפלים למזוודות, הכנתי פופקורן. ולא סתם פופקורן, אלא פופקורן מתקתק עם שוקולד ומלח. כזה שמצאתי פעם אחת בקוסטקו לקראת חג המולד בשק עצום ומעולם לא שב למדפים. פופקורן נפלא בשם שאומר הכל: Holidrizzle Dark Chocolatier Sea Salt.

popcorn 006-1

אז זה בדיוק מה שהכנתי בבית.

popcorn 025-1

הכי כיף להכין פופקורן בסיר עם מכסה שקוף.

ואת מה שהכינו השותפים לאתגר במנטקה, תמצאו פה.

 פופקורן מתוק עם שוקולד ומלח ים

המרכיבים:

½ כוס גרעיני תירס לפופקורן

¼ כוס שמן

¼ כוס סוכר חום

מלח ים אטלנטי

50 גר' שוקולד מריר מאיכות מעולה, לפחות 70% מוצקי קקאו

ההכנה:

1. בסיר גדול עם מכסה מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הסוכר החום ומיד גם את גרעיני התירס. מנערים את הסיר מיד כדי שכל הגרעינים יצופו בשמן והסוכר, ומניחים לגרעינים להתפצפץ. כשתדירות הפיצוצים יורדת, מאוד, זה מוכן. לא נוגעים ולא טועמים, זה ממש ממש חם.

2. כשהפופקורן עדיין חם מאוד, בעזרת כף עץ הופכים את הסיר לתבנית גדולה או מגש, ומפזרים מלח על הפופקורן החם. כך הוא ידבק לסוכר. מצננים.

3. ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרו, 10 שניות כל פעם, ובעזרת כף או מרית, מטפטפים את השוקולד על הפופקורן. מצננים שוב עד שהשוקולד מתקשה שוב.

פוסט זה פורסם בקטגוריה נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על Kettle corn פופקורן מתוק עם שוקולד ומלח ים

  1. מור הגיב:

    זה כאילו.. כל אבות המזון (פופקורן, שוקולד, מלח) במתכון אחד.
    !!!!!!.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s