חוזרים הביתה: עוגות שמרים ופרג

לאחר שרשרת טיסות ארוכה עם תינוק שלא רוצה לישון, הגענו לארץ כמה ימים לפני טו בשבט. ניצלנו את הימים הבאים להסתגלות כללית והשלמת שעות שינה, והתחלנו לארגן מחדש את החיים שלנו פה בארץ. בינתיים עזבנו את הדירה של המשפחה המארחת, עברנו לדירה משלנו והתחלנו לאסוף את החפצים שהשארנו לפני המעבר. אין כמו לאחסן את החפצים לשלוש שנים כדי לבחון מה באמת נחוץ לנו.

 

124-1
אז המכולה מאמריקה עדיין לא הגיעה, אבל לאכול חייבים, ובינתיים התחלנו לעבוד בעבודות של גדולים, והנה פורים ותיכף כבר פסח.

109-1

אז לכבוד פורים שהיה ועבר ולכבוד כל שבת שאנחנו יכולים לחגוג עכשיו בחיק המשפחה המורחבת, מתכון לעוגות שמרים, בדיוק כמו שסבתא שלי היתה מכינה. היא היתה קורצת מהבצק הזה עיגולים, ובפורים היתה עושה את אוזני ההמן מבצק שמרים. בשאר השנה היתה מגלגלת אותו לרולדות עבות. ומתוך גיליון מרס של על השולחן, גם עוגה אחת עם פרוסות תפוחים.

092-1

056-1

068-1

זה בצק השמרים מאוד נעים, אני מערבבת אותו במזלג, ואז לשה רק כמה פעמים כדי לאחד לפני שאני מניחה אותו במקרר לתפיחה של כמה שעות. נעים מאוד לעבוד עם הבצק הקר, וגם מלית הפרג לא רעה בכלל.

ואם אתם בענייני פרג, תסתכלו על מה החברים במנטקה עשו בתחילת מרס…

עוגות שמרים ופרג ע"פ מתכון סהרוני פרג של רוני ונציה

 

לבצק:

 

3/4 כוס חלב

7 גרם שמרים יבשים (1 כף)

1 כף סוכר

175 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר או אחרי 30 שניות במיקרו להתרככות

1/3-1/2 כוס אבקת סוכר

1 חלמון

1/2 כפית מלח

3 כוסות קמח

 

למלית פרג:

1 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

2 כפות דבש

200 גרם פרג טחון

50 גרם חמאה

1/2 1 כפות קמח

קליפה מגורדת מ-1 לימון

1 כפית תמצית וניל

להברשה:

1 חלמון מוקצף

1 חלבון מוקצף

 

אופציונלי: פרוסות דקות מתפוח חמוץ אחד

 

ההכנה:

  1.       הבצק: שמים את החלב בקערה קטנה, מחממים במיקרו 30 שניות. מוסיפים את השמרים וכף סוכר ומערבבים. משהים כ-10 דקות.
  2.       בקערה אחרת מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר (אפשר בעזרת מזלג, או מערבל), עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון ואת המלח.
  3.       מוסיפים את הקמח לסירוגין עם תערובת השמרים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
  4.       מעצבים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במשך כ-3 שעות במקרר עד שהבצק קר.
  5.       מלית הפרג: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
  6.       כשהתערובת על סף לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון והווניל.
  7.       ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך עירבוב רצוף כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
  8.       ההרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  9.       לוקחים חצי מכמות הבצק. מרדדים אותה על משטח מקומח קלות למלבן.
  10.   לרולדה: מורחים חצי ממלית הפרג על הבצק ומגלגלים.
  11.   למקלעת: מחלקים את הבצק לשלישים, ועורמים חצי ממלית הפרג באמצע. מסדרים את פרוסות התפוח מעל. חותכים את הבצק באלכסון מימין ומשמאל, ומצליבים אותן מעל המלית.
  12.   מעבירים את העוגות לתבנית במרווחים ביניהם. מברישים את העוגות בחלמון המוקצף, ומניחים בצד למשך 10 דקות. מברישים בחלבון המוקצף.
  13.   אופים במשך כ-25 דקות עד שהעוגות בצבע זהוב-שחום. מצננים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, מתוק, עוגה, עוגת רושם, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s