בלינצ'ס

תארו לעצמכם, ערימה גבוהה של עלי בצק דקיקים, וביניהם רוטב שוקולד, אגוזים טחונים וריבה. כך אוכלים בלינצ'ס במשפחה של בן זוגי, סתם ככה בשבת בצהריים. והם גם קוראים לזה פלצ'ינקה.

037-1

המתכון לבלילת עלי הבלינצ'ס שלהם היא מעדות ה"כמה שצריך", כך שאני אוהבת להשתמש בבלילה שפורסמה בוואינט לפני כמה שנים, על פי מתכון של רביבה אפל.

063-1

חשוב לתת לבלילה לנוח כשעה בטמפרטורת החדר (אחרת החמאה צפה למעלה ומתגבשת מחדש), ולהשתמש במחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה. הבלילה הזו סלחנית, ולא צריך להסתכל עליה כל רגע, אבל צריך להיות שיטתיים. המחבת על הכיריים, ידית פונה לשמאל. ביד ימין מוזגים רבע כוס בלילה למחבת ובשמאל מרימים-מטים את המחבת על מנת שהבלילה תתפזר באופן אחיד. ממתינים שקצוות העלים יתחילו להיפרד מהמחבת, והופכים לעוד חצי דקה על הצד השני.

053-1

עורמים את העלים על צלחת רחבה. הם לא נדבקים, גמישים ולא נקרעים בקלות, כך שמאוד קל לעבוד איתם.

והמילוי? השנה מילאתי חצי בפירה עתיר חמאה עם רוטב פטריות מעל, ואת החצי השני מילאתי בגבינה לבנה, פודינג וניל, גרידת לימון וטיפטיפונת אבקת סוכר. את הבלינצ'ס האלו הנחתי על מצע שזיפים מזוגגים בחמאה וסוכר.

עלי בלינצ'ס, כ-15 יחידות, על פי מתכון של רביבה אפל בוואינט.

250 גר' חלב (כוס ושתי כפיות)

250 גר' מים (כוס ושתי כפיות)

250 גר' קמח (2 כוסות)

4 ביצים

½ כפית מלח

50 גר' חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר

ככפית חמאה להתחלת הטיגון.

ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, מלבד כפית החמאה, ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.

2. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה, וממיסים בה את כפית החמאה.

3. בעזרת כוס מידה מודדים רבע כוס בלילה, שופכים במרכז המחבת, ומיד מטים את המחבת על מנת שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת.

4. מחכים כחצי דקה עד שקצות העלה מתחילים להיפרד מהמחבת, ובעזרת מרית גדולה, הופכים את העלה. מטגנים עוד חצי דקה, ומעבירים לצלחת רחבה לצינון.

5. ממשיכים עם שארית הבלילה, אין צורך לשמן את המחבת מחדש.

 

עוד לשבועות: לביבות קישואים אפויות ועוגת טירמיסו ללא ביצים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, צמחוני, שבועות, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s