ברד-פודינג עם שוקולד וריבת חלב וגם אייס-קפה

שבת בבוקר זה הזמן בו אני מעדיפה מקסימום ארוחת בוקר במינימום מאמץ. כל הרעיונות הטובים של יום שישי, בשוק ?ובסופר, מתנקזים בבוקר יום שבת ב"מה מורחים על החלה".

082-1

057

והחלה, יכולה להיות מתוקה, עם פרג או עם שומשום, והכי טוב, חלה של מכולת. מרובעת, בחמישה וחצי שקלים.

088-2

וכשיש כמה דקות יותר בבוקר, לפני ששאר הבית מתעורר, זה הזמן להרכיב ברד פודינג. פרוסות חלה טבולות בבלילה מתוקה, עם חתיכות גדולות של שוקולד וזרזוף נדיב של ריבת חלב. קל יותר מפנקייק, מתוק יותר מחלה עם קוטג' ועגבניה.

044

ולצד זה, כי בכל זאת קיץ, וגם לאמא מותר להתפנק, קפה-ברד ריבת חלה, הדבר הכי קרוב לסטארבאקס פה בלבנט.

020

שני מתכונים, בהשראת האתגר של מנטקה, לשבת בבוקר.

 

ברד פודינג עם שוקולד וריבת חלב,בתבנית פיירקס בינונית

¾ חלה, פרוסה לפרוסות, וכל פרוסה מחולקת לארבעה רבעים

1 מיכל שמנת מתוקה

½ כוס חלב

4 ביצים

1 כפית וניל

3 כפות סוכר

קמצוץ מלח

כחצי טבלת שוקולד מריר

4 כפות נדיבות של ריבת חלב

חמאה לשימון התבנית

ההכנה:

1. משמנים את התבנית בחמאה, מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. את החלה בוצעים איך שיוצא, זו משימה מצויינת לידיים קטנות. אבל הכי נוח לפרוס פרוסות עבות ואז לפרוס אותן לרבעים. מסדרים את קוביות החלה בתבנית בצפיפות.

3. טורפים בקערה את השמנת המתוקה, החלה, וניל, סוכר, ביצים ומלח עד לתערובת אחידה. מוזגים אותה מעל לקוביות הלחם בתבנית.

4. מסדרים קוביות שוקולד בין פרוסות הלחם, ומזרזפים את ריבת החלב גם כן בין הפרוסות.

5. אופים את הברד פודניג בתנור כעשרים וחמש דקות, עד שהלחם מתחיל להשחים והבלילה מתחילה להתייצב. (לתוצאה רכה יותר אפשר לאפות את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום כעשרים דקות, ואז להוריד את הנייר ולהמשיך לאפות עוד חמש דקות עד שהלחם למעלה משחים).

6. מגישים חמים, אבל טעים גם בטמפרטורת החדר.

 

אייס ריבת חלב (שתי מנות, בערך)

2 כוסות חלב קר

2 מנות אספרסו

8 קוביות קרח גדולות

2 כפות גדושות ריבת חלב

ההכנה:

1. בבלנדר חזק טוחנים את כל המרכיבים, ומגישים בכוס גבוהה עם קש.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על ברד-פודינג עם שוקולד וריבת חלב וגם אייס-קפה

  1. mrcarrothead הגיב:

    אחח, פודינג לחם. כבר הרבה זמן לא יצא לי לאכול.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s