מרק טורטיה, לימון ועוף של קיץ

ופתאום נהיה יולי. וחום שמצריך מזגן שיקרר סביב השעון. והאויר בשפלה כמעט נוזלי, ובעבודה בירושלים האויר לוהט והשמש קופחת.
017-1
ואז במקרה, יום עבודה בשישי הופך לצהריים בשוק מחנה יהודה, ומכל המטעמים של עזורה דווקא קערת המרק קורצת מרחוק. ומסתבר שאין דבר טעים ומרווה ממרק ביום חם. (ורוגעלך בשביל הנשמה).

ובבית, באמצע השבוע, גם כן אוכלים מרק חמצמץ ומרווה באמצע החמסין. מרק עוף המועשר בעגבניות, שום, כוסברה והרבה לימון. פיסות עוף, אבוקדו וטורטיה מטוגנת שוקעות בקערה. כל אחד מכניס למרק מה שהוא מעדיף, והנה לנו ארוחה מושקעת גם באמצע השבוע.
005-1
המרק הזה מבוסס על המתכון המפורט מהספר הנהדר של ווילאמס-סונומה, בשינויים הכרחיים לזמן והמקום. לעיתים אני מחליפה את העוף בהודו. כשיש, אני מחליפה את הלימון. קוביות אבוקדו גדולות, בתוך המרק או לצידו זה תמיד טעים. אם יש, כוס אורז מבושל או שעועית שחורה מבושלת יעניקו סמיכות למרק. השבוע התברר שפתיתים בצורת אורז גם הם מצויינים במרק.
006-1
ולגבי הטורטיות – אני עדיין עובדת על מתכון משכנע. אלו בתמונה יצאו יותר כמו פיתה מטוגנת מאשר טורטיית קמח לבן, אבל במרק ועם אבוקדו, זה לא היה רע בכלל.

למה אין מלח בציר? משום שהעוף המוכשר בארץ כבר מלוח דיו לטעמי ואין בכך צורך. אתם מוזמנים להוסיף מלח לטעמכם האישי.

 

מרק טורטיה, לימון ועוף של קיץ

המרכיבים:

למסודרים: שני ליטר ציר עוף או הודו או:

לציר העוף:

שני חזות עוף טריים או חצי חזה הודו טרי

שני גזרים

שני ענפי סלרי

בצל

חצי ראש שום, חצוי לרוחב

למרק הטורטיה:

מעט שמן לטיגון

בצל קצוץ

ארבע שיני שום פרוסות

חצי פלפל חריף טרי, או לפי הטעם (או בכלל לא)

ארבע עגבניות קצוצות

רבע צרור כוסברה קצוצה

מיץ שני ליים או לימונים

התוספות:

2 טורטיות חתוכות לפסים או משולשים (או שקית דוריטוס בטעם טבעי)

שמן לטיגון הטורטיות

אבוקדו

כוס שעועית שחורה מבושלת מראש

כוס אורז לבן מבושל מראש

 

ההכנה:

  1. אם יש ציר מוכן מראש: מביאים את ציר העוף לרתיחה, ומוסיפים את חזות העוף לבישול של עשרים דקות על אש בינונית.
  2. אם אין ציר מוכן מראש: לסיר גדול על אש בינונית-גבוהה זורקים (בלי שמן): סלרי, חתוך לשניים שלושה קטעים, עם העלים, גזר חתוך לשניים, בצל חתוך לרבעים, בלי השורש אבל עם הקליפה החומה, חצי ראש השום, עם הקליפה, חצוי באמצע, ואת שני חזות העוף, מחולקים ל"פרפרים". נותנים להכל להיטגן ולהשחים מעט, ואז מוסיפים כשניים וחצי ליטר מים. מבאים לרתיחה, ואז מורידים לרתיחה קלה בחום בינוני-נמוך למשך שעה.
  3. הטוויסט: לקראת סיום בישול הציר, מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמתחיל להשחים, מוסיפים את השום הפרוס לעוד שתי דקות טיגון. מוסיפים טבעות פלפל חריף לטיגון אם רוצים.
  4. שולפים את הגזר, הסלרי והבצל מהמרק. לתוך המרק הרותח מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת תכולת המחבת עם הבצל והשום. מוסיפים את מיץ הליים או הלימון והכוסברה ומבשלים עוד כחמש דקות יחד.
  5. מוציאים את העוף מהמרק, פורסים אותו, ומכינים את שאר התוספות למרק. את הטורטיות חותכים לרצועות קצרות או משולשים, ומטגנים כחצי דקה מכל צד עד שמתחיל להשחים. להבדיל, משתמשים בדוריטוס משקית.
  6. מוזגים מרק לקערות, ומוסיפים כמות נדיבה של התוספות לכל מנה.

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, אוכל לעבודה, הודו, מרק, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על מרק טורטיה, לימון ועוף של קיץ

  1. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s