ארטיק קוקוס-לימון-למון גראס-ג'ינג'ר ונקטרינה

פינהקולדה וג'ינג'ר אייל. זה מה שהקרטיבים האלו מזכירים לי. כל אחד בנפרד ושניהם יחד. ואין בהם אלכוהול כך שבת הכמעט ארבע יכולה לאכול אותם מהמקל הכחול. אבל גם זה רעיון מצוין.

164-1

מתחילים בסירופ זהוב של סוכר, שבבי למון גראס, פרוסות דקות של ג'ינג'ר ורצועות קליפה של לימון המתבשלים יחד, ומסיימים במיץ מחצי לימון המעניקים את הטעם של הג'ינגר אייל. אם יש, שני עלי כפיר ליים מהבישול התאילנדי רק יוסיפו לעומק הטעמים.

134-1

מוסיפים כף אחר כף מהסירופ לפחית נוזל קוקוס וטועמים, וחוזרים וטועמים עד שהתערובת מתוקה מספיק. ומוסיפים עוד כף משום שהקור מעמעם את טעמי המתיקות.

פורסים נקטרינה לפרוסות דקיקות, ומניחים בתבנית ארטיקים, ומעליהן מוזגים את הנוזל המתוק. ומקפיאים. ואוכלים.

147-1

ומה עוד אפשר לעשות עם הסירופ שנשאר? אפשר לערבל עם נוזל קוקוס וקוביות קרח בבלנדר למשקה נפלא. לא שוכחים את הקש והמטריה. אפשר להוסיף כמה כפות למי סודה קרים מאוד, לג'ינג'ר אייל ארומטי במיוחד. ואפשר להוסיף לפניני טפיוקה מבושלים, יחד עם קרם קוקוס לקינוח טרופי מיוחד.

154-1

ותודה לחברים ממנטקה שהפתיעו החודש בקינוחים חמוצים במיוחד.

ארטיק קוקוס-לימון-למון גראס-ג'ינג'ר ונקטרינה בערך שמונה ארטיקים, ועוד נשאר מהסירופ

לסירופ:

כוס מים

כוס סוכר

1 כף גדושה שבבי למון גראס (אם ענף למון גראס טרי מעוך, אם מצאתם)

לימון אחד

כ-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי

לארטיק:

פחית נוזל קוקוס (או קרם קוקוס לגרסה מושחתת יותר)

נקטרינה

 

ההכנה:

  1. בסיר קטן מבשלים על אש קטנטנה: מים, סוכר, למון גראס. בעזרת קולפן ירקות קולפים רצועות ארוכות של קליפת הלימון הצהובה (לא הלבנה), ומוסיפים לסיר. את הג'ינג'ר מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
  2. מבשלים כעשרים דקות-חצי שעה על אש קטנטנה, עד שנוצרות בועות בינוניות, הסירופ הופך צהבהב ומסמיך מאוד. הנוזל מאוד מאוד חם, אז לא טועמים.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה מיץ מחצי לימון. (שומרים את שאר הלימון לתיקון טעמים כשמתקרר). מצננים היטב, ואז מסננים.
  4. לתוך פחית נוזל קוקוס מוסיפים כ-3 כפות מהסירופ, וטועמים כדי שיהיה מתוק במידה. מתקנים את המתיקות אם צריך.
  5. פורסים את הנקטרינות ומניחים את הפרוסות בתבנית ארטיקים, מוזגים מעליהם את הנוזל. מקפיאים לכמה שעות לפחות.

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, טבעוני, מתוק, נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על ארטיק קוקוס-לימון-למון גראס-ג'ינג'ר ונקטרינה

  1. פינגבאק: 138 ארוחות ערב לזרים וטפיוקה להמונים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s