עוגת אגסים אוורירית

כשכל כך רועש בחוץ, שבת שקטה היא דבר נעים. כמה אגסים, קמח, חמאה וביצים, ויש עוגה אוורירית ומתובלת, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ.

076

088-4

אני אופה את העוגה הזו כבר כמה שנים, לפעמים עם תפוחים, כשיש, עם אגסים. כשיש, אני מוסיפה הל. כשאני במטבחים של אחרים, קינמון וג'ינג'ר טחון, יחד או לבד, משלימים את הטעם של הפרי.

086

המתכון המקורי מהבלוג המשגע Tartelette, שם היא אופה את העוגה הזו בתבניות קטנות ופורסת את התפוחים לעיגולים. היא גם מפרסמת גרסה נטולת גלוטן, אם אתם בעניין. לרגל המצב, ארבעה אגסים קטנטנים התאימו לתבנית שלי בדיוק, ובראש השנה, אני מתכננת להכין את העוגה בתפוחים חדשים בעונתם. הכנת העוגה מוזרה קצת – קודם מכינים את הבלילה העיקרית, מניחים עליה את הפרי, ולאחר אפיה ראשונית, מוסיפים שכבה של סוכר, חמאה וביצה מלמעלה.

090-1

 

עוגת אגסים אוורירית (או תפוחים) מהבלוג Tartelette

בתבנית עגולה, 26 ס"מ או תבנית פאי לא מתפרקת, או אינגליש קייק

המרכיבים:

בלילה ראשונה:

1/4 1 כוס קמח

1/2 כוס סוכר

1 כפית הל טחון (או קינמון, או אבקת ג'ינג'ר)

קמצוץ מלח

1 כפית אבקת אפיה

3/4 כוס חלב

1/3 כוס שמן

1 ביצה

ארבע אגסים קטנטנים, פרוסים

בלילה שניה:

80 גר' חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים תבנית בחמאה ומפזרים בה סוכר.
  2. בלילה ראשונה: בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, תבלינים, מלח ואבקת אפיה.
  3. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומערבבים פנימה את הרטובים: חלב, שמן וביצה. מערבבים את הבלילה היטב ומוזגים לתבנית המשומנת.
  4. מסדרים את האגסים הפרוסים מעל הבלילה, ואופים עשר דקות.
  5. בינתיים: מערבבים במזלג את הבלילה השניה של החמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל. מוזגים מעל האגסים בתבנית שבתנור, ואופים עוד כחצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  6. טעים מאוד חם, בטמפרטורת החדר או קר.
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, חגים, נטול גלוטן, עוגה, צמחוני, ראש השנה, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגת אגסים אוורירית

  1. פינגבאק: כל מתכוני ראש השנה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s