138 ארוחות ערב לזרים וטפיוקה להמונים

אין דבר מהנה יותר מארוחות ערב גדולות. כשגרנו בהרי ירושלים כל כך נהניתי לאר חברים קרובים ורחוקים לארוחות ערב על המרפסת. ארוחות שישי גדולות עם יין, סירים גדולים של קציצות, אורז וסלטים. מסיבות פיצה עשה-זאת-בעצמך עם תוספות מסורתיות יותר ופחות מסודרות בקעריות על השולחן. מסיבות ברביקיו עם המבורגרים מושקעים והמןו זרים  ובירה קרה.

028

אני מניחה שזה אחד השינויים שנובעים מזה שכולם סביבנו התבגרו, אנחנו נשארנו אותו הדבר, לא?

זה פוסט שאהבתי לקרוא לאחרונה. על פני שנה אחת, אנדרו מבולדר, קולרדו אירח מאה שלושים ושמונה ארוחות ערב לזרים בביתו.  אולי יום אחד, כששוב תהייה לנו מרפסת, נוכל לחזור לאירוחים מרובי המשתתפים.

031

בינתיים, פודינג טפיוקה להמונים. מבשלים פניני טפיוקה בהמון מים, במקביל מבשלים סירופ משגע, וכשהכל מתקרר, מערבבים עם חלב קוקוס מתקתק ומקשטים בפירות. זה הזמן להשתמש בשפע המנגו ולקנות גם ליצ'י, ולהינות מסוף הקיץ.

את המתכון הזה קל מאוד להכפיל, להכין מראש ולשמור במקרר לקבוצה גדולה של סועדים. על מנת לשמח את כל האורחים שלכם המתכון הזה הוא גם צמחוני, טבעוני, נטול גלוטן ופרווה.

 

פודינג טפיוקה עם חלב קוקוס, ומנגו

המרכיבים:

חצי שקית פניני טפיוקה

חצי כוס סוכר

כ-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס

חצי גבעול למון גראס או כף למון גראס מיובש

עלה כפיר ליים (לא חובה)

מיץ מחצי לימון

חצי פחית חלב קוקוס

מנגו בשל

כמה ליצ'י, פסיפלורה

ההכנה:

1. מבשלים את הטפיוקה: בסיר גדול, מבשלים את הטפיוקה עם כמה ליטר מים עד שהפנינים שקופות, כחצי שעה. לא שוכחים לערבב מדי פעם, אחרת הפנינים שוקעות בתחתית הסיר ונשרפות.

2. מסננים את הטפיוקה מהמים במסננת, ושוטפים בהרבה מים קרים, מניחים להתקרר.

3. בינתיים, מבשלים את הסירופ: בסיר קטן, על אש קטנה מבשלים את הסוכר, חצי כוס מים, הג'ינג'ר, למון גראס ועלה כפיר ליים. מבשלים כעשר דקות, עד שנוצר סירופ זהוב. סוחטים פנימה את הלימון, מסננים ומקררים.

4. בשעת האכילה, מערבבים חצי כמות מהסירופ עם הטפיוקה, ועם חצי פחית חלב קוקוס. אם רוצים פודינג מתוק יותר או דליל יותר, מוסיפים מהסירופ או חלב הקוקוס.

5. מעטרים בקוביות מנגו, ליצ'י קלוף וקצת פסיפלורה חמצמצה. 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s