פיצת סוף קיץ ובצק גאוני

בפוסט הקודם השווצתי במסיבות הפיצה רבות-המשתתפים שערכנו כשגרנו במושב. מאז, כישורי הפיצה שלנו השתכללו, אבל הגיל הממוצע של קהל היעד שלנו הונמך.

004

בלי תחרות, בצק הפיצה הנעים ביותר לעבודה, והטעים ביותר, הוא זה שהתפרסם לפני כמה שנים בעל השולחן. גם הרוטב שהופיע בכתבה מעולה.

כשאנחנו ספונטניים, אנחנו מכינים את הבצק מקמח רגיל. כשאנחנו משקיעים קצת יותר, אנחנו מכינים אותו מקמח פיצה ייעודי. החברים פינקו אותנו באבן אפיה מיוחדת, אבל אנחנו מקבלים תוצאות מצוינות גם מתבנית תנור הפוכה (כדי שיהיה קל להחליק את הפיצה לתנור). מחממים את התנור ל-225 מעלות מראש, ועובדים על נייר אפיה. לא מוציאים את התבנית עצמה מהתנור.

003

אנחנו אוהבים פיצה מאוד-מאוד דקה, ואז גם יוצאות המון פיצות וגם זמן האפיה מאוד קצר. אנחנו משתדלים לא להעמיס יותר מדי תוספות רטובות על הפיצה, ואז הבצק פריך יותר.

נשאר בצק? את כדורי הבצק האחרונים אנחנו ממלאים בכל התוספות שנותרו, סוגרים לחצי לצורת קלזונה ואופים כ-10 דקות עד שמתקבל קרום זהוב וקשה. את הקלזונות ניתן להקפיא, ולחמם בתנור לאכילה במועד מאוחר יותר.

תוספות: כל האפשרויות פתוחות. בסוף אוגוסט השילוב הפופולארי בקרב המבוגרים היה בצל מקורמל עם חומץ בלסמי, גבינה כחולה, מוצרלה ופרמז'ן. בפרץ הרפתקנות הוספנו גם פרוסות אגס דקיקות. הילדים הכינו פיצות מצויינות עם זיתי קלמטה מהשוק.

פיצה, על פי על השולחן

לפחות 5 פיצות דקות בגודל תבנית תנור

לבצק:

1 ק"ג קמח רגיל או קמח מיוחד פיצה

17 גר' שמרים יבשים (או קוביית שמרים)

600 מ"ל מי ברז פושרים

60 מ"ל שמן זית (4 כפות)

10 גר' (2 כפיות שטוחות) מלח

20 גר' (2 כפות) סוכר

 רוטב עגבניות:

1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות (אם אין מרוסקות, גם השלמות טובות, פשוט מועכים/קוצצים אותן בכף תוך כדי בישול)

2 שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

2 כפות גדושות פסטו מוכן, או כמה עלי בזיליקום קצוצים, או כף אורגנו יבש

מלח, פלפל

כחצי כוס מי ברז

בצל מקורמל בחומץ בלסמי:

שלושה בצלים בינוניים

2 כפות שמן זית

3 כפות סוכר חום

1/2 כוס חומץ בלסמי

מלח

לפיצת סוף הקיץ שלנו: 3 כפות גבינה כחולה, כחצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת, חצי כוס פרמז'ן מגוררת דק

ההכנה:

בצק פיצה: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שמרים, מים ושמן. מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים ללוש עד המתקבל בצק אחיד, נוח וגמיש. משמנים את הקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כחצי שעה.

רוטב עגבניות: בסיר בינוני, על אש בינונית מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים, שום, פסטו, עלי בזיליקום או האורגנו, מלח ופלפל. מניחים להתבשל ברתיחה קטנה כחמש דקות. מצננים.

בצל מקורמל בחומץ בלסמי: פורסים את הבצלים לרצועות דקות. במחבת על אש בינונית, מערבבים את הבצלים בשמן, ומכסים במכסה. מערבבים כל כמה דקות, כעשרים דקות סך הכל. מערבבים-מטגנים במחבת עוד כמה דקות, עד שרצועות הבצל מתחילות להשחים. מוסיפים את הסוכר והחומץ הבלסמי ומלח, וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שרוב החומץ מתאדה ונוצר סירופ.

 

הרכבת פיצת סוף קיץ: מחממים תנור ל-225 מעלות, ומניחים בתחתית התנור אבן שמוט או תבנית אפיה הפוכה.  קורעים מהבצק התפוח כדור בגודל כדור טניס, בעזרת מעט קמח תירס גס או סולת, מרדדים אותו לעלה דק מאוד. מפזרים מהבצל המקורמל, מוצרלה וחצי מכמות הפרמז'ן, ומפזרים תלוליות של כחצי כפית גבינה כחולה על פני הפיצה. אופים כ-8 דקות או עד שהבצק משחים ואפוי. מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את שאר הפרמז'ן.

פוסט זה פורסם בקטגוריה שבועות, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פיצת סוף קיץ ובצק גאוני

  1. יעל ר. הגיב:

    יש לי כבר את מתכון הפיצה שהתרגלתי אליו, אבל הבצל המקורמל כבש אותי. אנסה בקרוב. תודה!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s