לחמניות פקאן וקרמל רכות

אם באמת נתאמץ, אפשר לראות בחוץ סימנים של סתיו. כבר כמעט נעים להיות בחוץ בערבים, והגשם ששטף את הסוכות בערב החג הביא גם רוח קרירה, למרות שלא הצליח לסלק את הלחות.

156-1

 

ובמקומות אחרים מתחילים להתעטף בסריגים דקיקים ומגפיים גבוהות, בשווקים יש דלעות, בקפה יש פאמפקין ספייס ואופים עוגות תפוחים גבוהות. במקומותינו, אני נהנית מענבי קרימסון מתוקים ומנגו מצוין.

165-2

061 - Copy-1

כבר סיפרתי פה על מאפיית הצ'יז בורד הנהדרת בברקלי. מעבר לדוכן הגבינות המעניינות, יש בחנות מדפים של מאפים המשתנים מדי יום, וקפה, אחד הטעימים בברקלי. כשמגיעים מוקדם מספיק בבוקר, אפשר להצליח לקנות את לחמניות הפקאן הרכות של הצ'יזבורד. שכבות של בצק רך ומתוק, וביניהן חמאה, סוכר ושברי פקאן. חמצמצות טעימה שמקורה בריוויון, ועוד קצת חמאה וסוכר.

193-2

אני אופה את הלחמניות בתבנית פיירקס, וכך הן יוצאות גבוהות מאוד וללא רווחים ביניהן. כדי להשיג את מראה השושנים הרחב ושטוח יותר, הכי קל להכפיל את כמות החומרים אך לגלגל רולדה אחת ארוכה יותר עם יותר שכבות בכל שושנה. במקרה כזה משתמשים בשתי תבניות תנור גדולות, והייתי אפילו משלשת את כמות הקרמל בתחתית התבניות כדי שזה יספיק להגיע לכל הלחמניות.

אני חיכיתי זמן רב להזדמנות לחלוק איתכם את המתכון הזה, והחברים במנטקה פינקו במתכוני פקאן נוספים.

לחמניות פקאן רכות, על פי ספר הצ'יז בורד

לבצק:

½ כוס שמנת מתוקה

½ כוס ריוויון

¼ 2 כפיות שמרים יבשים

½ 2 כוסות קמח

85 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית מלח רגיל

למילוי:

170 גר' חמאה

1 כוס סוכר חום (המתכון קורא לסוכר חום ללא מולסה, אני מוצאת שהסוכר החום הלח, עם המולסה, יוצר לחמניות חומות וקרמליות יותר)

¼ כפית קינמון (לטעמי אפשר יותר)

2 כוסות שברי פקאן (כ-200 גר')

ההכנה:

  1. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והריוויון, עד סף רתיחה. מניחים להתקרר מעט בקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה עם השמנת והריוויון את השמרים, ומניחים להם לתסוס כחמש דקות.
  3. מוסיפים את שאר חומרי הבצק לקערה, ומתחילים לערבב: ראשית בכף גדולה או לקקן, ובהמשך בעזרת הידיים. ממשיכים ללוש כעשר דקות, או עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הקערה. (נוח לי יותר ללוש את הבצק על דף נייר פרגמנט. בהתחלה הוא רך ודביק, אבל ככל שלשים, הוא ממשיך להיות רך, אבל מתעצב ככדור ונפרד מהנייר.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.
  5. עשר דקות לפני סיום התפיחה, מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים לחמאה החמה את הסוכר החום ומערבבים עד שנוצר קרמל זהוב. שופכים שליש מכמות הקרמל לתבנית מלבנית בה נאפה את הלחמניות.
  6. משטחים את הבצק על נייר פרגמנט למלבן גדול. שופכים את הקרמל בצורה אחידה על פני הבצק, ועליו מפזרים את הפקאנים ואת הקינמון. מגלגלים לרולדה גדולה ופורסים לכ-12 פרוסות. (לא נורא אם הן מתפרקות מעט, הן יתפחו בצורה אחידה בתבנית.
  7. מניחים ללחמניות לתפוח רבע שעה נוספת, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
  8. אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד שהלחמניות מתחילות להזהיב מלמעלה. המהדרין מוציאים את התבנית מהתנור ומיד הופכים אותה על תבנית אחרת כדי שהקרמל יזלוג למטה. אני לא טורחת מכיוון שהדפנות הגבוהות של הפיירקס גורמות לקרמל לבעבע למעלה בתוך התבנית. ממתינים עשר דקות כדי לא להיכוות ואוכלים. טעים גם כעבור יום, לעולם לא נשארות שאריות ליום נוסף.

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, מתוק, עוגה, עוגיות, עוגת רושם, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על לחמניות פקאן וקרמל רכות

  1. אלה הגיב:

    הי, נעים להכיר! אני חיבת לציין שהמאפים הקרמליים האלה הם המאפים האהובים עליי בצ'יזבורד. תודה על המתכון ובכלל נורא כיף לי לקרוא אותך.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s