עוגת וניל-מרציפן ויום הולדת ארבע

זוכרים את העוגה שאפו לכם ביום ההולדת הרביעי שלכם? ומה העוגה שביקשתם ליום ההולדת?

107-2

בת הארבע שלי ביקשה עוגת הלו קיטי סגולה. אני לא בטוחה איך היא הגיעה לדמות והצבע האלו, אבל אני מנחשת שלילדים בגן היתה השפעה מסויימת.

025-5

אספנו את המשפחה לבראנץ' מושקע בשבת בבוקר, ולקינוח, שרנו "היום יום הולדת", הרמנו את בת הארבע על כסא חמש פעמים ואכלנו עוגה.

העוגה, שתי שכבות עוגה לבנה עם כתמי מרציפן צבעוניים, ביניהן קרם חמאה קלאסי ומצופה בסוכריות צבעוניות. בדיוק מה שילדה בת ארבע יכולה לבקש.

007-2

למי שלא חוגג יום הולדת, או שנרתע מצבעי המאכל, העוגה נפלאה גם במרציפן לבן רגיל, עם או בלי ציפוי פונדנט (אבקת סוכר וטיפטיפונת וניל).

 

עוגת וניל-מרציפן מתוך הבלוג המרהיב My Name Is Yeh

שכבה אחת, בתבנית 26 ס"מ (לעוגה בתמונה נדרשו שתי שכבות שאפיתי בנפרד)

 

לעוגה:

50 גר' מרציפן צבעוני (או לבן)

113 גר' חמאה בטמפרטורת החדר + לשימון התבנית

¾ כוס סוכר (150 גר') + לאיבוק התבנית

2 חלבוני ביצה

1 כף תמצית וניל (שקופה, אם מוצאים)

3 כפות שמן

¼ 1 כוסות קמח

¼ 1 כפית אבקת אפיה

½ כפית מלח

½ כוס חלב

 

לקרם החמאה: (לציפוי עוגה בת שתי שכבות, ועוד נשאר…)

226 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

300 גר' אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל (שקופה אם יש)

קורט מלח

 

לפונדנט וניל:

100 גר' אבקת סוכר

1 כף תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. קוצצים את המרציפן לשבבים קטנטנים בסכין גדולה, ובגלל הנטיה שלהם להידבק בטמפרטורת החדר, מכניסים את השבבים למקפיא עד שנזדקק להם.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות, ומניחים רשת בגובה בינוני. משמנים תבנית בחמאה, מאבקים בסוכר, מניחים עיגול נייר אפיה בתחתית התבנית ומשמנים ומאבקים גם אותו.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
  4. מתחילים בהקצפת החמאה והסוכר, עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים את חלבוני הביצה אחד-אחד עד שהם נטמעים בבלילה, ולבסוף את תמצית הוניל והשמן.
  5. מוסיפים לסירוגין שליש מתערובת הקמח, ושליש מכוס החלב לתערובת, וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בבלילה. לבסוף, מוסיפים את שבבי המרציפן ומערבבים אותה במרית לתוך הבלילה.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית, ואופים כ-20-25 דקות, או עד שסכין שמוחדרת למרכז העוגה יוצאת עם פירורים לחים.
  7. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים אותה מהתבנית, והופכים אותה כך שהצד התחתון יפנה למעלה.
  8. לציפוי קרם חמאה: מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר והוניל עד שנוצרת תערובת אוורירית. אם החמאה רכה מדי, הכניסו את הקערה למקרר לעשר דקות, והמשיכו להקציף. מרתה מסבירה הכי טוב איך לצפות עוגה. צננו את העוגה במקרר עד ההגשה.
  9. לציפוי פונדנט: מערבבים את תמצית הוניל ואבקת הסוכר לקרם חלק, ושופכים על מרכז העוגה.

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עוגת רושם, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת וניל-מרציפן ויום הולדת ארבע

  1. פינגבאק: רולדת קרם ערמונים ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

  2. פינגבאק: עוגת שוקולד, תותים וקצפת ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s