טורטיה ספרדית (פשטידת תפוחי אדמה) וסלט קטן של רשאד וצנוניות

לא מזמן קראתי שהעונה האמיתית של תפוחי האדמה היא בסתיו. כנראה בדמיון שלי חשבתי על חורף אירופי  שתפוחי אדמה הם ירק של חורף, קבורים תחת אדמה קפואה ומאוחסנים במרתפים ייעודיים לירקות שורש. אבל מסתבר שעונת האסיף מתקיימת עכשיו, ואחריה התפודים מוחזקים בקירור לחורף.

051

בכל מקרה, צאו וקנו שק תפוחי אדמה. בדרך תאספו גם באגט שאור פריך, צרור רשאד, עגבניה וצרור צנוניות.

096

היום נדמה שזה היה לפני שנות דור, אבל כשטיילנו בספרד התפלאנו מהגרסה המקומית ללחם בפיתה: פשטידת תפוחי אדמה בבאגט, עם מיונז ועגבניה מגוררת. סלט קטן ליד, והנה לנו ארוחת צהריים מצויינת.

018

מה שהופך את הכנת הטורטיה הספרדית לפחות מאידיאלי הוא הדרישה לטיגון מוקדם של פרוסות תפוחי האדמה. אבל מאז שלמדתי לא לפחד מהטמפרטורות הגבוהות בתנור, זה נהיה הרבה יותר פשוט. אם צולים תפוחי אדמה ב-225 מעלות עטופים בשמן זית, נוצר אפקט פריך של טיגון, בהרבה פחות שמן מהמתכונים המסורתיים. גם זה שלא צריך לעמוד מול מחבת עם שמן לוהט הופך את השיטה הזו לאטרקטיבית יותר.

 

טורטיה ספרדית (פשטידת תפוחי אדמה)

בתבנית 26 או מחבת שאפשר להכניס לתנור

 

המרכיבים:

5-6 תפוחי אדמה גדולים

שמן זית

3 ביצים

מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-225 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  2. קולפים (לא חובה) את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מערבבים בקערה עם 3-4 כפות שמן זית ומפזרים בשכבה אחת על תבנית האפיה.
  3. אופים 15 דקות במרכז התנור, ואז הופכים לעוד 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, זהובים אבל לא שרופים. מצננים מעט.
  4. מורידים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות. אם משתמשים בתבנית שאי אפשר לשים על הכיריים, שופכים לתוכה 2 כפות שמן זית, ומחממים 5 דקות בתנור.
  5. אם משתמשים במחבת, מניחים אותה על הכיריים עם 2 כפות שמן ומחממים.
  6. מערבבים את תפוחי האדמה עם הביצים, המלח והפלפל, ושופכים לתוך התבנית או המחבת החמה בזהירות. משטחים מיד את התערובת.
  7. אם משתמשים במחבת, ממשיכים לטגן את התערובת עוד 2 דקות על האש (עוזר ליצירת קרום פריך). בכל מקרה, מכניסים את התבנית או המחבת לתנור.
  8. אופים את התערובת 10 דקות, או עד שהביצים מתייצבות ותפוחי האדמה מתחילים להשחים מלמעלה.
  9. מוציאים את התבנית או המחבת מהתנור, מעבירים סכין סביב המאפה והופכים מעל צלחת. הכל אמור להשתחרר בבת אחת. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות כדי שיווצר קרום פריך גם מלמטה.

 

 

סלט רשאד

 

המרכיבים:

חצי צרור רשאד

4 צנוניות או שני צנונים גדולים

מיץ מחצי לימון

שמן זית

מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הרשאד מחול ומייבשים. קוצצים לפיסות באורך 2-3 ס"מ.
  2. מגררים את הצנוניות או הצנונים, מערבבים לסלט עם הרשאד, לימון, שמן זית מלח ופלפל.

 

 

 

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s