הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה

גם השנה נחגוג את חג ההודיה. אמנם זה לא יהיה ביום חמישי בערב אחרי משחק פוטבול, אבל גם שבת בצהריים בחיק משפחה וחברים טובים זה לא רע בכלל.

2014-10-28 18.17.59-1

שוקי הודו בישראל: בארוחת ערב של אמצע שבוע, כאן רואים שהוספתי יותר מדי ציר עוף והמילוי יצא רטוב מדי.  כשאריות מחוממות למחרת זה יצא טעים יותר מבערב בראשון (תמונה עצובה שצולמה בטלפון)

אז אם אתם מתכוונים לחגוג את חג ההודיה ביום חמישי, ה-27 בנובמבר, או שסתם חפצה נפשכם בציפור ענקית אפויה, הנה המתכון על פיו אני מכינה את ההודו כל שנה.

PB290077-1

הודו שלם בברקלי בשנה שעברה: המילוי נמצא בין העור לירכיים

אם אתם לא מוכנים להתחייב להודו שלם, צירפתי גם גרסה פשוטה לשוקי הודו בתנור. אותו הטעם, אבל בלי החויה.

כמה כללים פשוטים:

  • קנו הודו נקי, ללא נוצות וללא חלקי שומן מיותרים, ושיקלו אותו במצב זה. תרשמו את המשקל על דף נייר, משום שתזדקקו למשקל ההודו לפני האפיה.
  • וודאו שהתנור שלכם גדול מספיק כדי להכיל את ההודו, זה לא מובן מאליו. הודו של 7-10 קילו יכנס לתנור בקלות. כל דבר מעבר לזה עלול להיות בעייתי.
  • התחילו את ההכנות מראש: הכינו ציר עוף, הודו או ירקות, קנו את כיכר הלחם יום קודם.
  • קחו בחשבון שאפיית הודו שלם היא משימה שאורכת כמה שעות טובות, תכננו את הזמן בהתאם. שוקי הודו בגודל ישראלי-סטנדרטי נאפים כשעה וחצי.
  • לכמה הודו נזדקק? הנה מחשבון.
  • אם אתם עומדים לארח קבוצה גדולה לארוחה, אני מציעה להכין הודו אחד בינוני שייצא מהתנור לפני הארוחה, ולהכין יום מראש שוקי הודו כדי שיהיה מספיק הודו לכולם.
  • איפה קונים הודו שלם? מבקשים מהקצב בסופר, בדרך כלל אין להם בעיה להזמין כשבוע מראש. אם הם נחמדים הם גם ינקו אותו עבורכם.
  • אם אתם בוחרים לקנות את ההודו מראש ולהקפיא, היערכו מראש לזמן הפשרה ארוך במיוחד.
  • כמה זמן אופים את ההודו? בטמפרטורה של 175, אופים לפי 15 דקות לפאונד. (הכפילו את משקל ההודו בק"ג ב-2.2, ואת המספר שיוצא חלקו ב-4. התוצאה היא מספר השעות שההודו יהיה בתנור. לדוגמא: הודו במשקל 10 ק"ג, כפול 2.2 = 22 פאונד. אם נחלק ב-4, יצא שנצטרך לאפות את ההודו בתנור 5.5 שעות).

תוספת חג ההודיה 2015: הודו (נקבה) במשקל 7.5 קילו (לפני מילוי), נאפה 5 שעות והאכיל עד שובע 20 בני משפחה וחברים, בלי שאריות.

חג ההודיה בשנים קודמות: חג ההודיה האחרון בברקלי (והבטחות לא ממומשות)), עוגת קמח תירס וחמוציות, קציצות הודו אפויות, קציצות הודו וירקות, סיכום חג ההודיה 2014

הודו שלם בתנור, עם מילוי

המרכיבים:

המילוי: (אופציונלי)

4 גבעולי סלרי

4 גזרים

2 בצלים

כ-3 כפות שמן, זית או אחר

מלח ופלפל

שני באגטי שאור בני יום, עדיף עם אגוזים/גרעינים/פרג

שקית ערמונים בוואקום (100 גר', אפשר יותר)

כ-2 כוסות ציר עוף, הודו או ירקות

כרבע כוס קמח

להודו:

הודו במשקל 7-10 קילו (רישמו את המשקל של ההודו בצד)

4 כפות שמן זית

2 כפות פפריקה (מתוקה או חריפה, או שילוב של כף אחת מכל סוג)

2 שיני שום כתושות

(אם אין רשת צליה מיוחדת, קנו גם סלרי וכ-5 גזרים)

ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת המילוי: קוצצים את הבצל, סלרי וגזר לקוביות קטנות, מטגנים אותם במחבת גדולה עד הזהבה.
  2. בינתיים, חותכים את הבאגטים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מוסיפים את הבאגטים למחבת, ומטגנים כמה דקות עם הירקות, מוסיפים את הערמונים. מוסיפים ככוס-כוס וחצי ממרק העוף למחבת, בזילוף איטי מלמעלה. קוביות הלחם אמורות לספוג את הנוזל, אבל לשמור על צורתן ולא להפוף לסמרטוטיות. לא אמור להישאר נוזל בתחתית המחבת. מצננים.
  3. ההודו: מחממים תנור ל-175 מעלות, מניחים את רשת התנור בשליש התחתון של התנור.
  4. אם בוחרים למלא את ההודו: מצד הירכיים של ההודו, מתחילים לשחרר לאט ובעדינות את העור מבשר ההודו וליצור כיסים עד איזור הכנפיים. נזהרים מאוד לא לקרוע את העור. בעזרת הידיים מכניסים כמות של ככוס מילוי לתוך החללים שנוצרו בין בשר ההודו לעור. נזהרים לא לדחוס את המילוי ולהשאיר אותו אוורירי.
  5. יוצרים משחה משמן הזית, הפפריקה והשמן, ומורחים על כל ההודו.
  6. את המילוי שנותר (אם בוחרים למלא), מניחים בתחתית תבנית הצליה.
  7. מניחים את ההודו על רשת צליה עם החזה כלפי מטה, או אם אין רשת צליה, מניחים את הסלרי והגזר בתחתית התבנית, ועליהם את ההודו.
  8. אופים את ההודו ע"פ הנוסחה של 15 דקות לפאונד. אם הוא מתחיל להשחים מדי, מניחים נייר כסף מלמעלה. אחרי האפיה מניחים להודו לעמוד כעשר דקות מחוץ לתנור לפני הפריסה.

שוקי הודו:

  1. במקום הודו שלם משתמשים בשוקי הודו. (שוק הודו לאדם זו כמות סבירה)
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. את המילוי, אם בוחרים לעשות, מניחים בתחתית תבנית פיירקס, מושחים את ההודו בתערובת הפפריקה והשמן, ומניחים אותם מעל המילוי. מכסים בנייר כסף. (אם לא עושים מילוי, מסדרים את השוקיים מעל גזר וסלרי).
  4. אופים את השוקיים חצי שעה מכוסים, ולאחר מכן מורידים את הכיסוי לעוד כשעה של אפיה. סה"כ שעה וחצי. אם השוקיים משחימות מהר מדי, מחזירים את כיסוי נייר האלומיניום.
  5. מניחים לשוקיים להצטנן כעשר דקות לפני האכילה.

רוטב/גרייבי

לאמיצים בלבד: אוספים את השומן שהצטבר בתחתית תבנית האפיה, יחד עם כל הפירורים (לא המילוי עצמו), ובסיר קטן מביאים לרתיחה עם כרבע כוס קמח וחצי כוס ציר עד שנוצר רוטב אחיד. טועמים, ממליחים ומפלפלים אם צריך.

ומה עושים עם השאריות?

מחממים בתנור על 150 מעלות, עטופים בנייר כסף. נפלא.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, הודו, חגים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה

  1. פינגבאק: סיכום חג ההודיה 2014 | קְלֶמֶנְטִינָה

  2. פינגבאק: קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s