סלט קייל ותפוזים          

השבוע מישהי בעבודה ממש נחרדה כששמעה כמה חמאה הכנסתי למאפים שהכנתי בסוף השבוע (מתכון בקרוב). אני לא מתנצלת על שימוש בחמאה, במיוחד כשיש מתכון שמצדיק את זה, אבל החיים הם משחק של איזון ולפעמים הקולגה שלי צודקת.

057-1

כאן השתמשתי בתפוזים אדומים. לדעתי הכתומים מתוקים יותר…

אז לימים כאלה של סתיו, כשעדיין לא קר מספיק כדי לרקוח מרקים מהבילים, סלט כזה מתאים מאוד. את הקייל, כרוב מקומט שנפוץ באמריקה, אפשר למצוא היום גם בסניפים של שופרסל. הזן המקומי גם פחות סיבי וקשה מהאמריקאי, כך שהרבה יותר נעים לאכול אותו. את הסלט אוכלים בטמפרטורת החדר, והוא משתבח עם הזמן.

045-1

סלט קייל ותפוזים, שהכירה לי אמא מהגן, מתוך הבלוג Spoon Fork Bacon

המרכיבים:

1 חבילה קייל

3 תפוזים

3 כפות חומץ בלסמי

1/3 כוס שמן זית

רבע בצל קצוץ

שן שום מגוררת

מלח, פלפל

אופציונלי: גבינה כחולה מפוררת

ההכנה:

  1. מכינים את הקייל: שוטפים את העלים, ומייבשים במייבש חסה, אם יש. מפרידים את העלים מהשדרה המרכזית, וקורעים אותם בידיים.
  2. מפלטים את התפוזים: חותכים את הקצה העליון והתחתון, בעזרת סכין משוננת חותכים את הקליפה מהתפוז, ובתוך התפוז מפרידים מהציפה הלבנה (הנה סרטון הדגמה). את הפילטים מניחים בקערה, וסוחטים את מה שנשאר מהתפוז אחרי שהוצאנו את כל הפרי לכלי עם הרוטב.
  3. הרוטב: מערבבים יחד את שמן הזית, חומץ הבלסמי, בצל, שן השום המגוררת, מיץ התפוזים שנשאר המלח והפלפל.
  4. מערבבים את הרוטב עם הקייל, ומועכים את הקייל כדי שיתרכך קצת ויספוג את הרוטב. מוסיפים את התפוזים. מניחים לשעה לפחות בטמפרטורת החדר, או יותר במקרר. אפשר להוסיף את הגבינה לפני ההגשה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, טבעוני, נטול גלוטן, סלט, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על סלט קייל ותפוזים          

  1. TFP הגיב:

    אחלה מתכון🙂 (אפילו שמעולם לא יצא לי לאכול קייל, לפחות לא באופן מודע)
    הממ, אני חושב שבמקום כלשהו ההקפדה הזאת על אוכל "בריא" הפכה לאובססיה. לדעתי אנשים צריכים לחשוב פחות על לאכול בריא (מאחר וכולנו נמות בכל מקרה) ולאכול יותר אוכל טוב. הרי גם ככה כל אחד מאיתנו בנוי בצורה אחרת, וסביר להניח שמה שבריא לאחד לא בריא לאחר ולהיפך…

    • Ma'ayan הגיב:

      באמת היה מדובר בהרבה חמאה🙂 אבל המתכון הזה הוא דרך לא רעה להתנסות בירק חדש.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s