סיכום חג ההודיה 2014

באיחור של שבועיים חגגנו את חג ההודיה השנה, שכרגיל היה פחות על מתיישבים ואינדיאנים והיה בעיקר הזדמנות מצויינת לארוחת צהריים משפחתית בהרכב מורחב.

2014-12-12 08.41.18

033

הקצב השיג לי הודו במשקל המכובד 7.975 קילו, וניקה אותו למשעי. הקצב גם הסכים לשמור לי אותו בהקפאה באטליז עד שבאתי לאסוף אותו ארבעה ימים לפני הארוחה, על מנת שאוכל להפשיר אותו במקרר בזמן שנותר עד הארוחה. ההפשרה אכן נמשכה ארבעה ימים ולשמחתי בבוקר הארוחה ההודו היה מופשר ומוכן למילוי.

038-3

המילוי היה תערובת של גזר, סלרי ובצל, כמה שקיות ערמונים בוואקום, כיכר וחצי של לחם שאור דגנים וכמה כוסות ציר הודו. את קוביות הלחם קליתי קלות כדי שיהיו יבשות מספיק לספוג את הטעמים, את הערמונים קצצתי לחתיכות גדולות ואת הירקות אידיתי במעט שמן לפני שהוספתי אליהם את הלחם, הערמונים והציר. חצי מהמילוי נכנס לתוך ההודו, והשאר נאפה לחוד בתבנית.

035

האורחים הוזמנו לשתים עשרה וחצי, והתכוונו להתיישב לאכול בסביבות אחת וחצי. ההודו נכנס לתנור לחמש שעות בדיוק ב-175 מעלות, ויצא מושלם. מדדנו את הטמפרטורה בירך, בחזה (ולכן החור) ובמרכז המילוי בהודו, ובכל המקומות היא היתה 70 מעלות. מושלם. השתמשתי בטבלה הזו לחישוב זמן האפיה.

מלבד ההודו הכנתי רוטב מהמיצים בתחתית התבנית, ציר הודו ומעט קמח להסמכה. עוד היו פירה, בטטות אפויות, שעועית ירוקה, גזר, סלטים, ברוקולי ואורז בר.

לא אלאה לגבי הקינוחים, רק אומר שהיו הרבה כאלה. סיימנו שבעים ומרוצים.
017

ראו גם: ההכנות לחג ההודיה 2014

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, הודו, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על סיכום חג ההודיה 2014

  1. פינגבאק: הודו שלם בתנור או שוקי הודו, עם או בלי מילוי לחג ההודיה | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s