רולדת קרם ערמונים ליום הולדת שנתיים

כמה שאני אוהבת ימי הולדת. של הילדים שלי כמובן. זה מאפשר לי להיות אמא מתלהבת ואיש לא יכול להתלונן שאני מגזימה, כי, זה בשביל הילדים, כן?

Inbar's birthday 011

DSC_0866

אז את יום הולדת שנתיים של הילדון חגגנו בחיק המשפחה, בחיק הטבע. הנושא היה לואוו בהוואי שהתקיים בפועל ביער קק"ל, ובאמת שניסיתי לרסן את עצמי. את השלט מצאתי באינטרנט בקישור הזה ובעבור כמה שקלים, בית דפוס הדפיס לי את האותיות על נייר 300 גר'. השלמתי את המראה בעזרת הרבה שרשראות פרחים בשקל, בלונים וכמה חצאיות קש. כי חייבים חצאיות קש.

החלק הכי חשוב בהתלהבות האימהית שלי, הוא ההבנה שאני רחוקה בשנות אור מהאמהות המתלהבות-באמת שבפינטרסט.

העוגה, כיאה לילדון שנולד בערב חג המולד, היא וריאציה על Bûche de Noël . רולדה מצופה שוקולד ומקושטת כמו בול עץ. לפחות זה התאים לאוירת הפיקניק שלנו. הכנתי רולדה על בסיס עוגת ספוג, ובתוכה גילגלתי קרם ערמונים וכיסיתי בגנאש שוקולד. הילדון, כמובן, הסתפק בתותים לקישוט.

 

עוד עוגות יום הולדת: עוגת וניל-מרציפן צבעונית, עוגת אוריאו וקצפת, עוגת שוקולד-נוטלה.

 

DSC_0869

רולדת קרם ערמונים

קרם ערמונים:

400 גר' ערמונים בוואקום

½ כוס סוכר

2 מיכלי שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כוס חלב + עוד לכיסוי הערמונים בסיר

הרולדה – עוגת ספוג, על פי בון אפטיט

חמאה לשימון התבנית וקמח לאיבוק התבנית, נייר אפיה

6 ביצים גדולות

¾ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

¾ כוס קמח

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות אבקת סוכר

גנאש שוקולד

200 גר' שוקולד מריר

½ כוס שמנת מתוקה

ההכנה:

קרם הערמונים:

  1. על אש בינונית-נמוכה מבשלים את הערמונים בסוכר, שמנת מתוקה אחת, וחלב עד כדי כיסוי הערמונים, כחצי שעה בבעבוע עדין. חלק מהנוזל יתאדה, וזה בסדר גמור.
  2. מסננים את הערמונים מהנוזל, ושומרים אותו. טוחנים את הערמונים בבלנדר, ומוסיפים מתערובת השמנת והחלב עד שנוצר קרם חלק וסמיך מאוד, במרקם של חמאת בוטנים.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה השניה, עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקציפים את קרם הערמונים שיהיה אוורירי, ומקפלים לתוכו שליש מהקצפת. לאחר שהתערובת אוורירית יותר, מקפלים פנימה את שאר הקצפת לקרם אחיד.

הרולדה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית תנור גדולה, מניחים בה נייר אפיה, ומשמנים את נייר האפיה בחמאה, ומאבקים בקמח. מסירים קמח עודף. מכינים מגבת נקייה בצד.

2. מקציפים את הביצים השלמות, יחד עם הסוכר, הוניל והמלח, כ-6 דקות עד שנוצר קצף ביצים גבוה, רך ובהיר.

3. מקפלים פנימה את הקמח ולאחר מכן מערבבים פנימה את החמאה המומסת, מבלי לערבב יותר מדי כדי שהקצף לא ישקע.

4. מוזגים את התערובת לתבנית, ואופים כ-20 דקות, או עד שהעוגה מתחילה להזהיב וסכין שמחודרת פנימה יוצאת עם פירורים יבשים.

5. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את המגבת – פורסים אותה על משטח ישר, ומאבקים אותה באבקת הסוכר. מוציאים את הרולדה מהתנור, ובעדינות, הופכים את התבנית על המגבת. מניחים לעוגה להצטנן כמה דקות, ואז מסירים את נייר האפיה.

2014-12-26 12.03.446. מגלגלים את העוגה בתוך המגבת, ומניחים לה להצטנן לגמרי בתוך המגבת.

2014-12-26 12.10.20

ההרכבה:

  1. כשהעוגה הצטננה, פותחים אותה חזרה, ומורחים שכבה עבה של קרם הערמונים.
  2. בעזרת המגבת, מגלגלים את הרולדה חזרה, כשהפעם הקרם באמצע. מניחים על צד התפר על מגש ומקררים כמה שעות.

הגנאש:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות, ומוסיפים את השמנת. ממיסים את השוקולד מעל באן-מרי (סיר בו מים מבעבעים קלות, ומעליו מונחת קערה שלא נוגעת במים).
  2. מניחים לשוקולד להצטנן מעט לפני שמורחים אותו על הרולדה המגולגלת. הקישוט המקורי הוא בצורת בול עץ, אבל לא חייבים. שומרים בקירור.

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגה, עוגת רושם, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על רולדת קרם ערמונים ליום הולדת שנתיים

  1. פינגבאק: עוגת שוקולד, תותים וקצפת ליום הולדת שנתיים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s