קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף

רגע לפני שהסערה המתקרבת תזכיר לנו שמדי פעם גם לנו יש חורף, קבלו מתכון לתבשיל קדרה מעולה ומהיר (יחסית).

קדרת עוף 186

קדרת עוף 190

קדרת עוף 205

עוף שלם, ממולא בכבדי עוף (אופציונלי), פטריות, אגוזים, אורז ותבלינים, שנאפה בתנור עם אורז מתובל נוסף ומפיץ ריח משגע. זו גרסה מופשטת של תבית, בלי הבישול הארוך, וגם הזכיר לי אושפלאו.

קדרת עוף 091

קדרת עוף 013

קדרת עוף 070

הטכניקה פשוטה: מבשלים אורז חצי בישול, מוסיפים אליו דברים טובים ותבלינים, ממלאים עוף איתו. מכינים עוד אורז מתובל, עם או בלי ירקות, מניחים הכל בסיר גדול, מניחים את העוף מעל, מכסים בנוזל, ומכניסים לתנור לשעתיים. האורז תופח סביב ובתוך העוף כך שכל חלקי העוף השקועים באורז ממש נופלים מהעצם, וחזות העוף ושוקי העוף שבולטים מעל הנוזלים, מקבלים אפקט של עוף צלוי. נהדר.

קדרת עוף 151

מלבד כבדי העוף שמעניקים למנה טעם מצוין ועשיר, הפטריות ספגו את התבלינים, והייתי בשמחה מוסיפה עוד סלסלה או שתיים מהן לסיר. בתחתית הסיר נוצרת שכבה של אורז "שרוף", למי שבעניין, אפשר לשים בתחתית הסיר שכבת תפוחי אדמה שתקבל את אותו האפקט.

השאריות טעימות יותר למחרת, ועומדות יפה גם בחימום בכלי מכוסה במיקרו. התמונות מוכיחות שמי שטורח בערב שבת מקבל תמונות כהות ולא בפוקוס.

עוד מתכוני עוף: שוקי הודו או הודו ממולא, מרק עוף וטורטיות, קדירת עוף וערמונים, עוף ממולא באורז, עוף עם הויסין, קדרת עוף עם פתיתים או אורז

קדרת עוף ממולא, מבוסס על מתכון מתוך גיליון ינואר 2013 של "על השולחן"

העוף:

1 עוף, בגודל שיכנס לסיר

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

1 כף אורגנו יבש, או כמה עלים טריים

½ כף פפריקה מתוקה

מלח (אם משתמשים, העופות מלוחים מטבעם)

½ כפית כמון

1 כף דבש

למילוי האורז:

1 כוס אורז

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 שיני שום קצוצות

200 גר' כבדי עוף (בערך ארבעה)

½ כוס אגוזים (השתמשתי באגוזי מלך ופקאנים, גם צנוברים יתאימו כאן)

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

כמה ענפי שמיר קצוצים

פלפל שחור גרוס

½ כפית כורכום

½ כף פפריקה

½ כפית כמון

2 כפות דבש

לקדרת האורז:

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים קצוצים

1 כוס אורז

מלח

1 כפית כמון

¼ כפית קינמון

½ כפית כורכום

3 כוסות ציר עוף, ירקות או מים

ההכנה:

העוף

משרים את העוף: מערבבים את מיץ הלימון, שמן זית, אורגנו, פפריקה, מלח, כמון ודבש, ומשרים את העוף בתערובת עד שהמילוי מוכן.

המילוי

  1. מכינים את המילוי: מבשלים אורז חצי בישול – כ-13 דקות עם כוס וחצי מים ומלח. מצננים.
  2. בינתיים, מטגנים את הבצל, גזר, סלרי השום וכבדי העוף בשמן הזית כמה דקות עד שהכבדים מוכנים. מערבבים עם האורז, האגוזים, התבלינים ועשבי התיבול.

הקדירה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר שיכנס בתנור מחממים את השמן ומטגנים בו את הגזר, הבצל, הסלרי והפטריות כמה דקות. מוסיפים את האורז והתבלינים ומטגנים עוד כמה דקות.
  3. ממלאים את העוף במילוי האורז, בחלל המרכזי ובין העור לבשר העוף, ומניחים אותו על קדירת האורז כשהחזה פונה מעלה. אם נותר מילוי, מפזרים אותו סביב העוף.
  4. ממלאים את הסיר בציר או במים, עד חצי מגובה העוף. מכסים ומביאים לרתיחה על הכיריים.
  5. כשהנוזל רתח, מכניסים את הסיר לתנור, עם המכסה, ואופים שעה וחצי. לאחר שעה וחצי מסירים את המכסה, ואופים חצי שעה נוספת ללא כיסוי.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על קדירת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף

  1. פינגבאק: קדירת עוף, חצילים ולימונים פרסיים | קְלֶמֶנְטִינָה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s