מרק חמוץ חריף

זו העונה שבה כולם סביבי חולים. במשך שבועיים הייתי בבית עם ילדים חולים, ענני טישו מסביב וקללות שקטות מתחת לשפם לכל ההורים ששלחו את ילדיהם החולים לגן כדי להדביק את הילדים הפרטיים שלי.

082-soup

זו עונה שדורשת מרק זמין בבית, וטוב שהיה כאן כל כך קר, עד שסירי המרק רק עזרו לחמם את הסביבה. מרק השעועית של "ביסים" (בשינויים נרחבים) ומרק החרירה של אבי לוי (בדיוק מוחלט), וסירים על גבי סירים של מרק עוף עם שקדי מרק.

060

ומכל המרקים, לעצמי נזקקתי למרק פותח סינוסים. משהו חם, מרווה ועם בעיטה. מרק חריף-חמוץ סיני, עם שפע פטריות, חלבון משלושה מקורות וגמישות מפתיעה.

הבסיס הוא ציר כלשהו שאליו מוסיפים כמה פטריות שיטאקה מושרות במים, סויה וחומץ. כל השאר ניתן לשינוי. ובאמת, עשר דקות מרתיחת הציר הראשונית, על הכיריים יעמוד סיר מהביל של מרק סמיך. עכשיו שאת הפטריות אפשר למצוא גם בסופרים כמו יוחננוף, המרק זמין מתמיד.

הערות, שינויים ותוספות:

הציר: השתמשתי בשאריות מרק עוף, אבל גם מרק ירקות יעבוד כאן באותה מידה.

החומץ: חומץ אורז או חומץ רגיל.

החלבון: אני משתמשת בחצי חזה עוף פרוס לפרוסות דקיקות, יחד עם חצי קוביית טופו חתוכה לפסים דקים וביצה טרופה. אל תוותרו על הטופו, זה מעניק מרקם למרק, במקום אטריות.

הירקות: חצי סלסלת נבטים עבים, סלסלת פטריות טריות, חצי צרור בצל ירוק. גם כרוב לבן פרוס דק יעבוד פה או חופן עלי בייבי תרד.

חריף: החל משליש פלפל חריף חתוך לטבעות ועד ששוב נוכל לנשום בחופשיות. אפשר גם להסתפק במנה מכובדת של פלפל שחור.

מרק חמוץ-חריף מבוסס על המתכון של The Kitchn

 

המרכיבים:

8 פטריות שיטאקה קטנות (פחות, אם הפטריות גדולות)

1 כוס מים רותחים

1 ליטר מרק עוף

1 כפית מלח

1 כף סויה

½ כפית פלפל שחור

טבעות פלפל חריף לפי הטעם

4 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל

½ חזה עוף (חצי פרפר)

½ קוביית טופו

סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו קטנות

4 כפות קורנפלור

חצי כוס מים בטמפרטורת החדר

ביצה טרופה

חצי סלסלת נבטים עבים

חצי צרור בצל ירוק חתוך לטבעות

ההכנה:

  1. מוזגים את המים הרותחים על פטריות השיטאקה, ונותנים לפטריות לספוג את הנוזלים.
  2. בסיר גדול מביאים את המרק לרתיחה יחד עם הסויה, מלח, פלפל שחור וחריף (אופציונלי).
  3. בינתיים חותכים את העוף לפרוסות דקות, את קוביית הטופו לגפרורים, ופורסים את הפטריות.
  4. מוסיפים את החומץ למרק, ומניחים לרתוח שתי דקות.
  5. מסננים את הפטריות שיטאקה מהמים, ושומרים את הנוזלים. חותכים את הפטריות לרצועות דקות, ומוסיפים למרק. מוסיפים גם את המים, ללא המשקעים שבתחתית. מביאים לרתיחה מחודשת.
  6. מוסיפים את העוף, הטופו והפטריות למרק, מביאים לרתיחה, ומחלישים את האש ל-2-3 דקות בישול נוספות. טועמים ומתקנים תיבול – מוסיפים עוד פלפל או חומץ.
  7. בזמן שהמרק מתבשל, מערבבים את הקורנפלור עם המים, ואז תוך כדי ערבוב, שופכים את הבלילה לתוך הסיר, וממשיכים לערבב עוד שתי דקות עד שהמרק מסמיך. מחזירים לרתיחה.
  8. בינתיים, טורפים את הביצה, וגם אותה שופכים לתוך סיר המרק תוך כדי ערבוב כדי שהביצה תתפזר.
  9. מורידים מהאש, ומוסיפים את הנבטים והבצל הירוק.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מרק, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s