תבשיל כרוב אדום

ראיתם כמה זול הכרוב בימים אלה? ושוב מצאתי ביוחננוף חזה בקר במבצע, כך שהקרקע היתה מוכנה כדי לאפשר להריונית אחת לזכות בסיר נוסטלגיה מפנק.

013-cabbage

הסבתות שלי היו אלופות הכרוב. מצד אחד, סבתא שלי תמיד צעקה בשבת בצהריים "מוישה, מאך אוף די קרויט" כדי שסבא שלי יכבה את האש מתחת לכרוב שהתחמם בסיר. הכרוב היה מתבשל שם עם רסק עגבניות וסוכר ובלי בשר, והחלק הכמעט חרוך היה הטעים ביותר. הסבתא השניה, תבדל"א, מוכנה להשתמש אך ורק בעגבניות מרוסקות, ובכוס דבש. גם כאן הוראות הבישול הן להמשיך לבשל על אש קטנה, כמעט עד שנשרף. שם גם אי אפשר להתקדם לפני שמוסיפים נתחי בשר עם או בלי עצמות כדי להעשיר את הטעם.

093

במטבח שלי השתמשתי בכרוב אדום אחד, נתח אחד של חזה בקר, עגבניות מרוסקות, דבש, תפוחים ובצל. הסוד לכרוב הוא בישול ארוך על אש קטנה. אחרי ארבע שעות אפשר לצעוק לכיוון המטבח "מאך אוף די קרויט" ובסיר תהיה תערובת מהבילה של כרוב מתקתק ומפולפל.

טיפ: תשתמשו בסיר גדול יותר ממה שנראה. למרות שייצא כשני ליטר מתבשיל הכרוב בסופו של דבר, נפח הכרוב הקצוץ, התפוחים והנוזלים יהיה גדול בהתחלה, וחבל שיבעבע לכיריים.

תבשיל כרוב

המרכיבים:

1 כרוב גדול, אדום או ירוק

1 קילו חזה בקר עם עצם, שפונדרה, או בשר לגולש (או אף אחד מהם לגרסה צמחונית, זה גם יהיה בסדר)

½ קופסה עגבניות מרוסקות

לפחות חצי כוס דבש, ועד כוס אחת שלמה

2 תפוחי גראני סמית'

2 בצלים

מלח

פלפל

 

ההכנה:

  1. בסיר גדול מניחים את הבשר כנתח אחד או בקוביות, ללא שמן, ומניחים לזה להצלות באש בינונית על הכיריים עד שמוסיפים את שאר המרכיבים.
  2. קוצצים את הבצל ומוסיפים לסיר, מערבבים על מנת שיתחיל להשחים. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות ואת התפוחים גוררים או קוצצים לגפרורים דקים. מוסיפים את הירקות לסיר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הנוזלים: העגבניות המרוסקות, חצי כוס דבש וחצי כוס מים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומניחים להתבשל במשך שעתיים לפחות על אש קטנה בסיר מכוסה.
  4. תוך כדי הבישול מערבבים מדי פעם על מנת לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית הסיר ושיש מספיק נוזלים. אחרי שעתיים הבשר מתחיל להתרכך, אבל מאוד כדאי להמשיך לבשל על אש קטנה עד שרוב הנוזלים מתאדים והכרוב והבשר מתרככים מאוד. טועמים, ומוסיפים מלח, פלפל או דבש אם צריך.
  5. זה מסוג התבשילים שטעימים אפילו יותר למחרת, אם ישאר ממנו.

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, בקר, נטול גלוטן, פסח, ראש השנה, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s