סדר פסח גדול במטבח קטן: סיכום תשע"ה

בסוף הערב, זה מה שנשאר: ערימת כלי הגשה וסירים נקיים על מתקני הייבוש, ארגז פלסטיק גדול שבימים כתיקונם משמש לאכסון הצעצועים בחדר הילדים ועכשיו נחות בו כל הצלחות שלא הצליחו להיכנס למדיח במי סבון, מצה אחת במיליון פירורים מתחת לכסא התינוק, שאר הכיסאות נחים בערימה בצד. שני אגרטלי פרחים, הסכו"ם של סבתא, כפות הגשה שאספתי מכל המשפחה, חצי אבטיח מתוק.

2015-04-02 21.01.48
יום חמישי בערב, השולחן כבר מסודר

לפי סטטיסטיקות הצפיות בבלוג סביב החג, עושה רושם שכולם בישלו איתי בריסקט. ובאמת, בסופר הנתח נמכר ב-30 ש"ח לקילו, כשהנתחים האחרים עלו כיפליים ויותר. את הבריסקט לסדר הכנתי בסיר שהכיל את 5 הקילו שקניתי, לפחות עשרה בצלים פרוסים, ושלוש כוסות מים. אפיתי את הכל חמש וחצי שעות, ועוד חמש שעות הסיר התקרר בתנור פתוח לפני שיכולתי להעביר את הבשר לפיירקס ולמקרר. היו לנו השנה עשרים וארבעה אורחים בערב החג, ועוד שלושה עשר בשבת בצהריים. בשבת הוספתי לשאריות הבריסקט את הקניידלך שנותרו מהמרק לרוטב, ונתתי להכל להתחמם יחד. זה נהדר בצורה שרק סבתות יכולות להמציא. אחרי הארוחה הזו נותרו שאריות מועטות שחולקו בין האורחים לקחת הביתה.

2015-04-03 08.31.07
על הבוקר: אבטיח, זרי פרחים מסודרים באגרטלים, כפות הגשה כבר מוכנות בצד
2015-04-03 09.50.43
ביצים, צלחות מנה ראשונה

אז זה פוסט על ארגון, וסדר, וקצת טירוף. והכי חשוב שבסוף כולם מסכימים שצדקתי וכל הרשימות והארגון מראש היו מוצדקים כדי לעשות סדר גדול במטבח קטן. אז הנה סיכום פסח תשע"ה:

מספר מוזמנים מקורי: 30. מספר מוזמנים נכון לשבוע הסדר: 24, סופי. שולחן אחד ארוך במיוחד, שני שולחנות מתקפלים שנאספו מבעוד מועד מבני משפחה. כסאות מרחבי הבית ועוד כסאות מתקפלים שהובאו לבית מראש. מפות חד פעמיות מנייר (מהסוג הרחב יותר, לא אל-בד) וראנרים בזהב וורוד. מפיות לבנות גדולות מאיקאה, צלחות מצות כסופות מחנות החד-פעמי.

צלחות – משלושה סטים שונים, כוסות יין שמסיבה כלשהי יש לנו מספיק לכולם ויותר, סכו"ם מהסטים שלי והמזוודה של סבתא. כלי הגשה – נאספו מבני המשפחה מראש. הכל נשטף ויובש בשבוע שלפני החג, וחיכה בארגז גדול בפינת האוכל.

ארגז פלסטיק גדול מאוד מחדר הילדים מהסוג הזה. בשעות שלפני הסדר עמדו בו בקבוקי השתיה וכמה שקיות קרח שנקנו בצהריים כדי לקרר את המשקאות ולחסוך מקום במקרר. הארגז עמד מתחת לשולחן במטבח, ולצידו הנחתי מגבת אמבטיה גדולה לבנה לניגוב הבקבוקים כדי שלא יגיעו לשולחן רטובים. תוך כדי הארוחה הארגז התרוקן מבקבוקים, ובמקומם הנחנו בו צלחות שפינינו מהשולחן. למים הוספתי סבון כלים, ואת שאריות האוכל פינינו לפח האשפה.

על השיש סמוך הכיור עמד כלי גדול עם מים וסבון שקלט את כל הסכו"ם המלוכלך, ובתוך הכיור הנחנו רק כלי הגשה ששייכים לאורחים וצריכים לחזור עמם הביתה. אלו הכלים שנשטפו ראשונים בסוף הערב, ולטובת העניין העמדנו מתקן ייבוש נוסף לצד הכיור.

ביציאה מהמטבח העמדנו כלי עם כל כפות ההגשה שאספנו מראש. כל מה שהונח על השולחן במטבח היה מוכן לצאת להגשה בשולחן הסדר. קודם סודרו עליו הסלטים, ובסוף הערב, הקינוחים והפיצוחים. קערות המרק עמדו לצד הכיריים עם מצקות עבור סירי המרק והקניידלך, ומהצד השני, ערימה מסודרת של קערות הגשה מכל הסוגים לטובת האוכל שצריך להגיש למרכז השולחן.

חימום וקירור: המקרר נוקה היטב לפני החג, ורוקן מכל מה שלא נחוץ. הכנו מספיק מקום לתבניות ופיירקסים, לגפילטע פיש ולכבד הקצוץ. בנוסף לכיריים הסטנדרטיות והתנור הסטנדרטי עוד יותר, השתמשנו בפלטה חשמלית עליה חיממנו שתי תבניות במקביל. האוכל בתנור (כמו הבריסקט, העוף והאנטיפסטי) הובאו לטמפרטורה חמה ולקראת תחילת הסדר הורדנו את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות. זה הספיק כדי שהכל יוגש חם.

האוכל: חילקנו את משימות הבישול בין המשתתפים, הקרובים ביותר גיאוגרפית הביאו את מירב האוכל, וכל אחד הביא את מה שהוא מכין בצורה הטובה ביותר. זה מה שאכלה משפחה אשכנזית על פני יומיים, ונותרו לא מעט שאריות.

סלטים וברכות:

סלט עגבניות שרי שום וריחן

סלט חסה ירוק, עם רוטב כוסברה, בוטנים וצ'יפס בטטה

סלט עשבים ירוק עם אגוזי מלך, שמן זית ומיץ לימון

סלט קינואה, חמוציות ופקאן

חזרת – הגיעה משני צידי המשפחה, חריפה סטנדרטית עם סלק מגורר גס, ומאוד חריפה פוקחת עיניים ומעירה סינוסים במרקם דק.

צלחות עלי חסה שנבחרו בקפידה לברכות

חרוסת תמרים

עשרות ביצים קשות

מנות ראשונות:

גפילטע פיש

דג אמנון חריף

כבד קצוץ

מרק עוף

קניידלך

עיקריות:

בריסקט – צלי חזה בקר

לשון (רק המבוגרים אכלו, לדעתי נותר יותר מחצי)

20 כרעיים מחולקות: חצי בלימון שום וטימין, וחצי בפפריקה ושום על מצע בטטות

שניצלים לילדים (שמסתבר שהעדיפו עוף)

תוספות:

תפו"א עם שום שמן זית וטימין

לביבות תפוחי אדמה גדולות

אנטיפסטי ירקות אפויים בשמן זית

גזר צימעס עם צימוקים

לחמניות של פסח

אורז: בלי כלום לילדים ועם פול ירוק למבוגרים

קניש תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ

קינוחים:

עוגת שוקולד (על בסיס העוגה הזו, בלי הקרם ועם המון שינויים. אני עדיין עובדת על גרסה אידיאלית)

אבטיח

פיצוחים

קפה שחור

תה עם נענע

משקאות:

ארבעה בקבוקי יין אדום – מרלו סילבר של טפרברג

לבן – לייט הרווסט סילבר של טפרברג, הוגש קר מאוד לקינוח

תירוש

ארבעה בקבוקי סודה

ארבעה בקבוקי מים

ארבעה בקבוקי מיץ מסוגים שונים

ארבעה בקבוקי קולה/זירו/דיאט

עוד לפחות עשרה בקבוקים שונים שלא נפתחו

למספר גדול כל כך של אורחים אני אוהבת להגיש קפה למרכז השולחן בפרנץ' פרס ותה עם הרבה נענע בקנקן גדול ושקוף.

עבור השאריות הכנו מראש תבניות אלומיניום וקופסאות איכסון בכל הגדלים לאיכסון במקרר. אחרי ארוחת הצהריים בשבת כל האורחים קיבלו תבניות אלומיניום וקופסאות כדי שיוכלו להרכיב לעצמם ארוחה או שתים למהלך השבוע. זה התברר כמהלך מצוין שהשאיר מינימום שאריות במקרר שלי.

הודות לאמא שלי שהסכימה לקחת את הילדים ל-48 שעות לקייטנת נכדים, ולחמתי שהסכימה לשגעונות שלי, הכל תיקתק. את השולחן ערכנו ביום חמישי בערב, ובשישי בבוקר הספקנו לעשות את כל הפינישים, להתקלח ואפילו לישון שנת צהריים לפני שנכנסנו ליישורת האחרונה לפני בוא האורחים. היה מוצלח ביותר.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקר, חגים, פסח, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s