קציצות בקר עם חצילים, ברוטב רכז רימונים מתובל

הו, חצילים ובשר. מבחר השילובים האפשריים ביניהם פשוט מחממים את הלב ואת הבטן.

1033

והפעם, הסבתי מתכון עתיר שלבים וחומרים של אוטולונגי למשהו שאפשר להכין לארוחת ערב של אמצע שבוע. תוסיפו סיר אורז לבן ליד, וכולם יתרשמו לטובה. ואם הסופר שלכם מוכר בקר טחון עם קצת שומן כבש, הרווחתם טעמים מתוחכמים לארוחה פשוטה.

מתחילים בחצילים, אפויים בפרוסות עבות בתנור, ובזמן שזה קורה, מטגנים קציצות במחבת בעלת שוליים גבוהים ומכסה. מוסיפים את התבלינים, את החצילים והנוזלים, ומניחים להכל להתבשל יחד עוד חצי שעה עד שהרוטב מצטמצם והחצילים נמסים לרוטב.

1029

קציצות בקר וחצילים, בהשראת אוטולונגי, ארבע מנות נדיבות

מרכיבים:

2 חצילים גדולים

½ ק"ג בשר בקר טחון (עדיף תערובת בקר טחון עם כבש או שומן כבש)

1 בצל גדול, קצוץ דק

½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח, פלפל

(לקציצות רכות יותר – מוסיפים רבע כוס פירורי לחם, ביצה ורבע כוס מים לתערובת הבשר)

2 כפות שמן זית + 2 כפות שמן זית (אופציונלי)

2 כפיות כמון טחון

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית קינמון טחון

2 שיני שום קצוצות

¼ כוס רכז רימונים

1 כוס מים

2 כפות סוכר

ההכנה:

  1. החצילים: מחממים תנור ל-225 מעלות. בינתיים, פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 1.5 ס"מ. מניחים על תבנית עם נייר אפיה, ואופים עשרים דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך לשמן את הנייר בתבנית או את החצילים.
  2. הבשר: בינתיים, יוצרים קציצות. מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ הפטרוזיליה, המלח והפלפל. (אם רוצים קציצות רכות יותר, מוסיפים את פירורי הלחם, מים וביצה). יוצרים קציצות קטנות, ומטגנים משני צדדים עד הזהבה בשמן הזית. אין צורך לטגן אותן עד הסוף. משאירים אותן במחבת.
  3. הרוטב: מזיזים את הקציצות במחבת, ומפנים קצת מקום במרכז לתבלינים. אם אין שמן בתחתית המחבת בין הקציצות, מוסיפים עוד שתי כפות שמן זית, ואליו מוסיפים את התבלינים היבשים והשום. מניחים להם להיטגן שתי דקות. בינתיים, מערבבים את רכז הרימונים עם המים והסוכר בכלי אחר.
  4. מוסיפים את החצילים למחבת עם הקציצות, ומעל הכל מוסיפים את המים עם רכז הרימונים. מכסים ומניחים להתבשל רבע שעה. טועמים, מתקנים תיבול, ומניחים לרוטב להמשיך להצטמצם עוד רבע שעה עד שהרוטב הופך לסירופ סמיך ומתובל מאוד והחצילים רכים לגמרי. אוכלים חם, מעל אורז.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקר, קציצות, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s