קציצות בשר עם מנגולד ושורש סלרי

היינו אצל "עזורה" בשוק מחנה יהודה ביום שישי בצהריים, ותהינו לאן סילקו את כל שחקני השש בש. במקום השולחנות הקטנים בהם הם היו יושבים, מילאו את הרחבה שולחנות של תיירים ומרק קובה ככל שהעין רואה. ולמרות המיסחור והצפיפות, יש עדיין מקום וערך למי שמתעורר באמצע הלילה כדי להעמיד סירים גדולים שיתבשלו על אש קטנה, ויתנו לטעמים להתפתח כך שאף מרכיב לא ישאר עם הטעם המקורי שלו, וכל מרכיב יקבל טעם חדש ושונה לחלוטין.

מנגולד 040

אז מעל צלחת "קימה" – קציצות בשר, תפוחי אדמה, חצילים ותרד בבישול ארוך, נזכרתי בתבשיל קציצות ומנגולד של בני סיידא שלא הכנתי המון זמן. ואם כבר בשוק, אז קנינו צרור מנגולד ענק וטרי וראש סלרי ומשם הדרך היתה קצרה למחבת.

מנגולד 001

בשונה מהמתכון של סיידא, כאן מתחילים מקציצות בשר פשוטות, מטוגנות משני הצדדים עד הזהבה, ואז מוסיפים אל המחבת את ראש הסלרי, התבלינים ואת המנגולד. שתי כוסות מים ובישול של ארבעים דקות על אש קטנה, יוצרים מנה מפוארת שיכלה בקלות לצאת מסיר ב"עזורה" או לסצנת געגועים לסבתא במאסטר שף.

מנגולד 044
קציצות עם מנגולד ושורש סלרי, מבוסס על מתכון של בני סיידא

לקציצות:

½ ק"ג בשר טחון (הכי מתאים – טרי וטחון פעם אחת)

1 בצל קצוץ דק

½ צרור פטרוזיליה

1 ביצה

1/3 כוס קמח מצה

1 כפית בהרט

מלח

שמן לטיגון

 

לרוטב:

1 שורש סלרי

1 צרור מנגולד שטוף היטב, העלים מופרדים מהשדרה הלבנה

6 שיני שום פרוסות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

מלח

מיץ מחצי לימון

2 כוסות מים

 

ההכנה:

  1. מתחילים בקציצות: מערבבים את כל החומרים מלבד השמן, ויוצרים קציצות קטנות ומעט פחוסות. מטגנים בחצי סנטימטר שמן, בשני סבבים, עד ששני הצדדים מתחילים להשחים, אבל פנים הקציצה עדיין נא. מוציאים את הקציצות ומטגנים את הסבב הבא.
  2. בזמן שהקציצות מיטגנות, מנקים את הסלרי היטב מכל השורשים והבוץ, מסירים את השורשים, ובעזרת קולפן, קולפים את השורש. חוצים ופורסים לפרוסות עבות. אם יש מקום במחבת לצד הקציצות, מוסיפים את הסלרי לטיגון קצר. אם לא, מחכים עד שיתפנה מקום במחבת.
  3. מוציאים את הקציצות, משאירים את הסלרי, ומוסיפים את שיני השום הפרוסות. מוסיפים גם את הפפריקה והכורכום.
  4. את גבעולי המנגולד הלבנים קוצצים לרוחב לפיסות של 2-3 ס"מ, ומוסיפים לטיגון למחבת. לאחר כמה דקות טיגון, מוסיפים את הקציצות מעליהם.
  5. השכבה האחרונה היא של עלי המנגולד הירוקים – קוצצים אותם לפיסות גדולות ומוסיפים מעל הקציצות בסיר. מוסיפים שתי כוסות מי ברז, ומכסים את הסיר.
  6. מניחים לתכולת הסיר להגיע לרתיחה, ומבשלים ארבעים דקות, ועד שהקציצות מבושלות לחלוטין, המנגולד נבול, והרוטב מסמיך. סוחטים חצי לימון מלמעלה ומגישים מעל אורז לבן.

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, בקר, קציצות, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s