עוגיות שוקולד צ'יפס – הכי טעימות בינתיים

זה בעצם העניין עם עוגיות שוקולד צ'יפס – יש כל כך הרבה מתכונים להם, וכולם מצויינים. סך הכל מדובר על יחסים שונים של קמח, חמאה, סוכר ושוקולד, אבל התוצאות כל כך שונות.

cookies 111דקות בתנור יוצרות עוגיות פריכות מבחוץ, עם קצת רכות במרכז. בדיוק מה שצריך לעוגיות בקוקילידה. השתמשתי גם במיני שוקולד צ'יפס, שמתפזרים טוב יותר בתערובת, ומחלקים את המרירות של השוקולד במתיקות של העוגיה עצמה. cookies 103

ומכיוון שאנחנו בעניין קיצורי דרך – כן, אפשר בהחלט להכין את העוגיות בקערה ללא מיקסר (רק תקפידו שהחמאה רכה), אבל תקפידו על לפחות שעה של צינון במקרר כדי לגבש את הכל חזרה.

עוגיות שוקולד צ'יפס – כ-20 עוגיות גדולות, מבוסס בגדול על מתכון מ-Food52

המרכיבים:

150 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

¾ כפית מלח גס (כן!)

150 גר' סוכר חום כהה

120 גר' סוכר לבן

1 ביצה

1 כפית וניל

240 גר' קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

60 גר' שיבולת שועל (קוואקר שלם)

100 גר' מיני שוקולד צ'יפס 54% קקאו

ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החמאה, המלח והסוכר הלבן והחום לתערובת אחידה.
  2. הוסיפו את הוניל והביצה לתערובת דלילה יחסית ואחידה.
  3. הוסיפו יחד את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה ושיבולת השועל וערבבו לתערובת אחידה. הוסיפו את השוקולד צ'יפס.
  4. קררו את העיסה, לפחות שעה. בינתיים חממו תנור ל-175 ורפדו שלוש תבניות בנייר אפיה.
  5. צרו כדורים בנפח כף וחצי, כמו אגוזי מלך גדולים, סדרו במרווחים גדולים על נייר האפיה, ואפו 14 דקות. אצלי יצאו העוגיות הטובות ביותר כשאפיתי כל תבנית בנפרד, במרכז התנור.
  6. מוציאים מהתנור, ומצננים על התבנית לפני שמרימים. אחרת הן תתפרקנה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s