שיפודי עוף במרינדת שום-לימון

אז זה מה שעשינו בחופש הגדול: אחרי רצף קייטנות בגן וקייטנת סבתא ארוכה, ניצלנו את מה שנשאר מימי החופשה מהעבודה לטובת שחיה בבריכה, הצקה לאמא ומשחקים על הדשא והמתקנים ליד הבריכה. התפריט בשבועיים הללו התבסס בעיקר על נקטרינות, מלון, ענבים, דוריטוס ובייגלה. עשינו שני ערבי פיצה ביתית מוצלחים והרבה חביתות.

soup 089השיא היה כשהכנתי "עוף על מקל", שיפודי עוף שקוצרו לאורך שיכנס למחבת, במרינדה של לימון, שום ושמן זית. זה ו"פסטה בלי כלום" היוו ארוחת צהריים קלה, מהירה להכנה, ומודולרית, מכיוון שתמיד אפשר לשלוף שניים-שלושה שיפודים יותר לטובת מי שהצטרף אלינו לארוחת צהריים. soup 121

לו הייתי אמא משקיעה יותר, הייתי משתמשת בפרגיות, אבל חזה עוף זמין יותר, והתוצאה לא פחות טובה. לפיקניקים משפחתיים אני משתמשת באותה מרינדה כדי להשרות כרעיים בשקיות זיפלוק גדולות, ומשם הן עוברות לצלייה על המנגל. זה הדבר הכי קרוב לפרגיות שום ולימון של מסעדת "אמא" בירושלים ואהוב על כולם.

soup 045

הסוד להכנה בבית היא הצליה – במחבת חמה מאוד, בלי טיפת שמן, מכיוון שבמרינדה יש מספיק, ומכסה מתאים למקרה שהמחבת מתחילה לעשן מדי. אל תתנו לסימני החריכה על המחבת להטריד אתכם, השריה במים וסבון כלים מורידה את הסימנים השחורים.

לקראת ימי חופשות תשרי שעוד לפנינו, בתיאבון ושנה טובה!

 

שיפודי עוף במרינדת שום-לימון, כ-15 שיפודים קצרים

המרכיבים:

שני חזות עוף שלמים

מיץ משלושה לימונים

רבע כוס שמן זית

ארבע שיני שום קצוצות

כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים

מלח, פלפל

 

ההכנה:

  1. חותכים את חזות העוף לקוביות בגודל 3X3 ורצועות בגדלים אחרים משאירים ארוכים מספיק כדי ללפף על השיפוד.
  2. בתבנית שתכיל את השיפודים בנוחות מניחים את השיפודים ואת חומרי הרוטב, ומניחים להם לארבע שעות לפחות. אם הרוטב לא מגיע לכל השיפודים, מערבבים את השיפודים מדי פעם. (אפשר גם רק להכין את העוף במרינדה ולשפד אותם לפני האכילה, אבל זה הופך את ההכנה לפחות זמינה בבית שלנו).
  3. מחממים מחבת ריקה כמה דקות על אש בינונית, ומניחים בה כמה שיפודים. אם שמן הזית התקשה סביב השיפודים בקירור, מסירים רק מעט ממנו לפני שמוסיפים למחבת. לא מזיזים את השיפודים עד אשר הם מתנתקים בקלות, אחרי 2-3 דקות. אם הם משחימים מהר מדי או מעשנים, מחלישים מעט את האש, ומכסים במכסה כדי שלא יהיו נאים מבפנים.
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוף, ראש השנה, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s