פחזניות במילוי קרם תאנים

אני לא זוכרת שאכלנו תאנים טריות כילדה, וכשגרנו בירושלים כסטודנטים, העונה היתה כל כך קצרה שאחרי שבועיים או שלושה בשוק, העונה כבר נגמרה. לפעמים היינו מוצאים תאנים על עצים סמוך למעיינות באיזור ירושלים, והיה עץ תאנה ענק מאחורי הבית ששכרנו במושב, אבל מעולם לא ראיתי עליו תאנים.

yarden is 5 245-2

והשנה, תאנים בכל מקום, והם לא מאוד יקרים, ורק נותר לראות איפה עוד אוכל לשלב אותם מלבד בסלט וביוגורט. בן הזוג הציע שאכין שוב טארט תאנים שהכנתי לפני שנים מ"הספר המתוק". משהו עתיר שלבים שאין סיכוי שהילדים יאכלו. אז לכבוד למסיבה הראשונה לכבוד יום ההולדת החמישי של הילדה, המבוגרים אכלו פחזניות במילוי קרם תאנים וקצפת, והילדים הסתפקו בקרם בכוסות אספרסו קטנות (ושחלילה תאנה טריה לא תיגע בקרם).

yarden is 5 184-2

הקרם מבוסס על המתכון המוצלח של דורעם גונט לקרם פטיסייר (נסו אותו אפוי בעוגת שמרים, בחיי), עם ריבת תאנים טריה וקצפת, ולמרות שכולם דומים, גם המתכון לפחזניות מבוסס על זה של דורעם גונט. אפשר להכין הכל מראש, ולהרכיב רק כשמגיעים האורחים.

yarden is 5 158-2
גיוון – בחורף הכנתי לבן זוגי פחזניות עם קרם תפוזים על בסיס קארד תפוזים.

 

 

פחזניות במילוי קרם תאנים, כ-30 פחזניות ממולאות, מבוסס על מתכונים של דורעם גונט לפחזניות ולקרם פטיסייר

*מתחילים יום לפני בהכנת הקרם*

קרם הפטיסייר:

¼ 1 כוסות חלב

2 כפיות תמצית וניל אמיתית (או מקל וניל, למשקיעים)

3  חלמונים

1/3  כוס סוכר

3  כפות קורנפלור

1 כף חמאה

 

ריבת תאנים:

4 תאנים בשלות

שליש כוס סוכר

 

הפחזניות:

100 גרם חמאה
½ כוס מים

½ כוס חלב

¼ 1 כוס קמח
כפית מלח
כפית סוכר
4 ביצים

 

להרכבה:

1 מיכל שמנת מתוקה

תאנים טריות

 

ההכנה:

  1. קרם הפטיסייר: מחממים את החלב והווניל לסף רתיחה על הכיריים, ובינתיים מערבבים בקערה את הקורנפלור, הסוכר והחלמונים. כשרואים בועות קטנות סביב סיר החלב.
  2. מוציאים רבע כוס חלב חם לתוך הקערה עם הביצים והקורנפלור, ומערבבים במרץ. כשהתערובת מעורבבת היטב, מוסיפים אותה, תוך כדי ערבוב, לסיר החלב. ממשיכים לערבב עוד 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד, בצבע, ריח ומרקם של דני וניל. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא נמסה ונטמעת. מצננים לפחות לילה במקרר.
  3. ריבת התאנים: בסיר קטן מניחים תאנים חתוכות לרבעים ואת הסוכר, ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה עד שהתאנים מתחילות להפריש נוזלים.
  4. מחממים את תכולת הסיר על אש קטנה, עד שהסוכר נמס כולו, התאנים מתפרקות והתערובת מסמיכה לסירופ סמיך מאוד. מצננים היטב. ייתכן שישארו קליפות שלמות, אפשר להוציא אותן החוצה בשלב זה.
  5. הפחזניות: בסיר בינוני מביאים לרתיחה עדינה חמאה, חלב, מים, מלח וסוכר. כשהם רותחים, מוסיפים אליהם את הקמח בבת אחת, ומערבבים בכף גדולה עד שנוצר בצק אחיד.
  6. מורידים את הסיר מהאש, וממשיכים לערבב עד שהעיסה מתחילה להתקרר, לחום שנעים לגעת בו. (אפשר להעביר למיקסר).
  7. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ומערבבים כל ביצה עד שהיא נטמעת בעיסה.
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  9. יוצרים תלוליות בקוטר של 4 ס"מ בעזרת שקית זילוף או שתי כפות, ושומרים על מרחק ביניהן.
  10. אופים כ-18 דקות, או עד שהפחזניות מתחילות להשחים וניתקות מנייר האפיה בקלות. מצננים היטב.
  11. ההרכבה: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, בנפרד, מקציפים מעט את קרם הפטיסייר כדי שיתרכך מחדש, ומוסיפים להם רבע כוס מריבת התאנים (ללא הקליפות). מקציפים את הכל יחד לקרם אחיד.
  12. חותכים כיפה מכל פחזניה, וממלאים בקרם, מעטרים בתאנים טריות.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, עוגיות, עוגת רושם, ראש השנה, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s