פיתה ובייגלה עם שומשום או זעתר

פעם בכמה זמן "על השולחן" מוציאים גיליון שכל מתכון בו מזמין ואפשרי בלי יותר מדי מהומה במטבח הביתי. כזה הוא גיליון 253, מרץ 2012. גיליון אפיה של עוגות בחושות, טארט טאטן מכל מיני סוגים, חצ'אפורי שהפך למאפה דלעת וגבינת עיזים, קראנץ קקאו שאצלי הפך לקרואסון שקדים ושוקולד, מקלות פרעצל פשוטים כל כך להכנה וטעימים כל כך, ולאחרונה גם בייגלה עם שומשום שהסכים להתגלגל לפיתה עם שומשום (וכיס!) או עם זעתר.

yarden is 5 067-2

המתכון המקורי קורא לאבקת חלב, אבל זה לא מסוג הדברים שיש לי בבית ללא התראה. למרות זאת, הפיתות היו נהדרות גם בלי אבקת החלב, והחזיקו יפה בחימום חוזר למחרת.

ובכלל, למדתי משהו חדש – שיש מוכרי פלאפל שמוכנים למכור תערובת פלאפל מוכנה מראש, להקפאה, שמפשירים ומטגנים בבית לבד. למרות כמה פלאפליות מצויינות כאן ברחובות, פלאפל אמיתי טרי בבית מתעלה על כל האחרים. הפיתות המשודרגות שלנו הכילו את כדורי הפלאפל, הסלט והטחינה בכבוד ולא התפוררו.

פיתות עם שומשום או זעתר, גיליון 253 של על השולחן, מרץ 2012

כ-10 פיתות, כשעה וחצי מתחילת ההכנה ועד סופה

המרכיבים:

400 גר' קמח לבן

200 גר' קמח מלא

40 גר' סוכר

8 גר' שמרים יבשים

360 (1/2 1 כוסות) מ"ל מים

45 מ"ל (3 כפות) שמן זית

6 גר' (1 כפית) מלח

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

תערובת זעתר

ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים אותם כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. מניחים בקערה משומנת ומכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים את הבצק כ-45 דקות להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים ומרדדים את הכדורים לעיגולים בגודל פיתה בינונית.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפיה. בקערה מניחים את השומשום או הזעתר (או שניהם יחד).
  5. טורפים את הביצה, ומורחים בה צד אחד של הפיתות, הופכים לקערה עם הציפוי, ומהדקים. מניחים על תבנית האפיה כשצד הציפוי למעלה ואופים כ-12 דקות או עד שנוצר כיס והתחתית מתחילה להשחים.
  6. על הפיתות עם הזעתר מזלפים שמן זית לפני האכילה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה לחם, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s