קדירת עוף, חצילים ולימונים פרסיים

אחרי החגים הגיעו, עברנו משעון הקיץ ואנחנו עדיין מנסים להסתגל לשגרה החדשה. הבטחות חדשות לעצמי לשנה החדשה כללו למצוא יותר זמן לעצמי, להתמיד בחדר הכושר, למרוח לק לעיתים קרובות יותר (ולהסיר אותו רגע לפני שהוא נסדק ומתקלף מעצמו), סוף סוף להכין שאור ולאפות ממנו לחם, להאכיל את באי הבית יותר אוכל אמיתי ומבושל ופחות סלט-חביתה בסוף היום.

parsi chicken 063-f

אז לפחות לגבי הסעיף האחרון נכנסנו לשגרה נעימה של כתיבת תפריט שבועי, קניות בהתאם לרשימה והצפי ובישול כך שיספיק גם לארוחת הצהריים שלי למחרת. בזכות קולגה שהתלבטה מה להכין עם לימונים פרסיים נזכרתי במתכון הזה שלא הכנתי כבר שנתיים, ומזג האויר החורפי מצוין לתבשילי קדרה. המתכון המקורי מ"ששת" מבית "על השולחן" ולא דורש קניות מיוחדות מלבד שני לימונים פרסיים מיובשים (שעולים בערך שקל בכל חנות תבלינים). מלבד זאת, המתכון מאוד מודולרי, במקום העוף אפשר להכניס קציצות מטוגנות קלות, התבשיל יקבל בברכה שתי כוסות חומוס מבושל מראש (או קפוא, או משימורים). את החצילים אפשר לטגן, אבל אני מעדיפה לאפות אותם, כך יוצא תבשיל פחות שמנוני. התבשיל מצוין להכנה מראש ואם תוך כדי החימום מחדש מכינים סיר אורז חם שיספוג את הרוטב, ארוחת הערב מוכנה להגשה.

parsi chicken 114-2

עוד מתכוני חצילים וקדרות: בקר בחצילים ועגבניות, קדרת עוף ממולא באורז, אגוזים וכבדי עוף.

 

תבשיל עוף, חצילים ולימונים פרסיים, מבוסס על מתכון מ"ששת"

2 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל

2 כפות שמן זית

1 עוף, מחולק, או 4 כרעיים או קציצות מקילו בשר טחון

2 לימונים פרסיים מיובשים

1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')

2 כוסות מים

1 כף סוכר

מלח, פלפל

אופציונלי – 2 כוסות חומוס מבושל מראש, קפוא או משומר

ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-225 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, ואופים את קוביות החצילים כ-20 דקות באמצע התנור, עד שמתחילים להשחים.
  2. בינתיים, קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו בשמן, מוסיפים את העוף, ראשית עם צד העור למטה, ולאחר שמשחים, הופכים את העוף לכמה דקות בצד השני. (אם משתמשים בקציצות בקר, מתחילים מטיגון הקציצות, ואת הבצל מוסיפים אחרי שהקציצות משחימות קלות בשני הצדדים).
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, סוכר והלימונים המיובשים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות נוספות בביעבוע עדין. אם משתמשים בחומוס, מוסיפים אותו בשלב זה. טועמים תוך כדי ומתקנים תיבול עם המלח והפלפל. את החצילים מוסיפים בחצי השעה האחרונה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, עוף, קציצות, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s