כיכר בייגל אמריקאי בטעמים

הסתיו הגיע באופן רשמי, ואיתו איזו הרגשה פנימית המבקשת לרפד את הבטן בפחמימות. התחלתי לטפח מחמצת, ובזמן שהיא צוברת כוח מצאתי את המתכון הזה לבייגל אמריקאי שהייתי חייבת לנסות.

bagels 121-2

שיהיה ברור, אתם חייבים לקנות גם גבינת שמנת
bagels 035-1
הכל

בלי התפחות ארוכות, כיכר הבייגל מאפשרת לפרוס פרוסות דקות של בייגל בכל הטעמים שרק צריכים לסיבוב קצר בטוסטר וגבינת שמנת כדי להפעיל את חושי הטעם, הריח והזיכרון לבייגל ההוא בניו יורק.

bagels 005-2בתבנית, לפני האפיה

את השאריות אפשר לפרוס מראש ולהקפיא, והן ממשיכות להיות נהדרות גם מההקפאה. כמובן שניתן גם להכין בייגלים עגולים, אבל הכל כל כך יפה בכיכר גבוהה.

bagels 144-2

קינמון צימוקים

bagels 152-2

הטעמים: הכנתי את הכיכרות האלה בשבועות האחרונים בלי כלום ועם ציפויים שונים, ואני חושבת שהגרסאות המוצלחות ביותר הן ה"everything" – הכל, וקינמון צימוקים. קינמון צימוקים זו בחירה מצויינת אם אתם בעניין של בייגלים מתקתקים, וההכל – מכילים תערובת של בצל, שום, פרג, שומשום ומלח גס ממכרת.

מילה על הטכניקה: בייגל אמריקאי מקבל את המרקם הדחוס הייחודי שלו מהבישול המקדים לאפיה. לבישול הבייגל השתמשתי בסיר סוטאג' מלא מים עם כף דבש וכפית גדושה של סודה לשתיה. חייבים לוודא שלא נותרו מים בקפלים של בצק הבייגל לפני שמניחים אותו בתבנית, אחרת הכיכר תישאר בצקית במקום בו נשארו מים. השימוש בקמח לחם תורם לאופי הבצק וחבל לוותר עליו. אני לשתי את הבצק ביד בקלות, למרות שניתן להשתמש במיקסר בעל וו לישה מיוחד.

כיכר בייגל אמריקאי, מתוך הבלוג Warm Vanilla Sugar

בתבנית אינגליש קייק קצרה ועמוקה

1 כף סוכר

1 כפית שמרים יבשים

¼ 1 כוס מים חמימים

1/3 2 כוסות קמח לחם

1 כוס קמח מלא

¼ 1 כפית מלח גס

לבישול:

כ-2 ליטר מים בסיר שטוח

1 כפית סודה לשתיה

1 כף גדושה דבש

1 ביצה טרופה

לציפוי וטעמים:

קינמון וצימוקים: 1 כף קינמון, 3 כפות סוכר לבן, ½ כוס צימוקים שחורים קטנים

הכל: 1 כף מכל אחד: פתיתי בצל מיובש, פתיתי שום יבש, פרג, שומשום, מלח גס

אפשר גם 4 כפות של כל אחד מהם בנפרד

ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הסוכר, השמים ו-1/2 כוס מהמים. מניחים בצד ל-5 דקות. בינתיים, מערבבים גם את הקמחים והמלח בקערה נפרדת.
  2. מוסיפים את תערובת הקמח למים עם השמרים והסוכר, ומוסיפים את שאר המים. מערבבים היטב, ולשים חמש דקות שלמות עד שנוצר בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, ומניחים במקום חמים לשעה.

לבייגל קינמון וצימוקים: מוסיפים את התוספות בדקת הלישה האחרונה עד שנטמעים.

  1. אחרי שעה, מוציאים את האויר מהבצק בעזרת הידיים, ומחלקים לשישה חלקים שווים. כל חלק מכדררים לכדור ומשטחים בעזרת לחיצה בכף היד. מניחים על תבנית גדולה או מגש ומכסים במגבת לחה, ומניחים לתפוח עוד חצי שעה.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית ומפזרים בתוכה מחצית מתערובת הציפוי. בינתיים גם מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את הדבש והסודה לשתיה. מנמיכים את האש לבעבוע קל.
  3. בעזרת כף מחוררת מכניסים חצי מעיגולי הבצק למים הרותחים ומניחים להם להתבשל כ-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבצק מהמים ומסננים מהמים, ומניחים על התבנית עד ששאר העיגולים מבושלים.
  4. מעמידים את עיגולי הבצק בתבנית האינגליש קייק ומברישים אותם בביצה הטרופה ומפזרים מלמעלה את שאריות הציפוי.
  5. אופים את הכיכר 35-40 דקות או עד שהכיכר שחומה מאוד. בתום האפיה מצננים מעט ושולפים מהתבנית.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, לחם, מתוק, צמחוני, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s