מרק חרירה

החורף הגיע באופן רשמי, ואיתו הבנה שחייבים סיר מרק בבית בכל מצב. באופן כללי, סיר גדול של מרק מוציא מאיתנו את כל הקלישאות לגבי בית חם, נחמה, שיפור מצב הרוח, חימום פיסי של הנכנסים מהקור בחוץ וזמינות, שתוך חימום קצר תשביע את כל הרעבים. נירה הראל היטיבה לתאר את החום שמפיץ סיר מרק אפונה בספר הילדים המקסים "סבא בישל מרק".

Harira 1

גם השבוע, מרק החרירה המצוין של אבי לוי עלה על השולחן. לא צפיתי בו במאסטר שף, אבל הקולגות לא הפסיקו להלל את האדם, אז הייתי חייבת לנסות לפחות את המרק. המרק, בגרסה אלג'יראית כך אומרים, מעט דליל יותר מהגרסה המרוקנית המועשרת בקמח, וכאן בבית גם בלי איטריות לטובת נטול הגלוטן. ועדיין, מרק עשיר, מלא קטניות וירוקים, וממלא את הבטן והנשמה.

Harira 2

את ציר מרק העוף (או אבקת המרק) מחליפים כאן גרונות הודו, שעולים פרוטות, ולמי שאוהב, מעניקים גם ערימת גרונות לאכול בידיים. המרק דורש מעט הכנה מראש, אבל ישתפר ככל שיתבשל יותר על הכיריים, ללא התערבות.

מרק חרירה, מבוסס על מתכון של אבי לוי, כשישה ליטר סך הכל

המרכיבים:

כ-3.5 כוסות גרגרי חומוס, לאחר השריה של לילה ובישול עד ריכוך (הכמות לאחר הבישול)

1 כוס עדשים ירוקות, מושרות שעתיים במים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 צרור סלרי: העלים והגבעולים קצוצים בנפרד

1 גרון הודו, חתוך לקטעים של 10 ס"מ

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

5 עגבניות בשלות, קצוצות

8 כוסות מים

2 כפיות כמון טחון

מלח, פלפל שחור

4 לימונים סחוטים

ההכנה:

  1. בסיר גדול, מטגנים את הבצל וגבעולי הסלרי (את העלים משאירים לשלב מאוחר יותר) כ-5 דקות, עד הזהבה של הבצל, מוסיפים את השום ב-2 הדקות האחרונות.
  2. מוסיפים את החומוס המבושל מראש, העדשים, גרונות ההודו והעגבניות. מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים כחצי שעה.
  3. לאחר חצי שעה מוסיפים עוד 6 כוסות מים, את הפטרוזיליה, הכוסברה ועלי הסלרי, קצוצים, ואת התבלינים. מניחים להתבשל עוד שעה-שעה וחצי עד שהקטניות רכות.
  4. לפני סיום הבישול סוחטים את הלימונים לתוך המרק ומתקנים תיבול. מבשלים ברתיחה כמה דקות נוספות ומגישים חם.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, מרק, נטול גלוטן, עוף, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s