קרקרים "שבעת המינים" עם זיתים ודבלים

לכבוד ט"ו בשבט, אחלוק איתכם מתכון לקרקרים נהדרים. אחרי שטעמתי אותם באחד הדוכנים של טריידר ג'ו, הייתי קונה אותם בקופסאות קטנות כתוספת אלגנטית לגבינה חגיגית.

fig and olive 178-1

fig and olive 139-1

המתכון פשוט ובכולם מדובר על אותם יחסים של ריוויון וסודה לשתיה המעניקים את המרקם האוורירי, התאנים מתיקות והזיתים את המליחות וגם אין בהם שומן בכלל. מצאתי שקוראים להם גם rain forest crisps אבל לכבוד ט"ו בשבט ולאור המרכיבים, אנחנו בחצי הדרך לקרקרים "שבעת המינים". רק אל תקראו להם בישקוטי.

fig and olive 220-1

אני מציעה לאפות את הקרקרים בשש-שבע תבניות קטנות וצרות, שיתנו צורת קרקר קטן לאחר הפריסה. חייבים לחכות עד להתקררות מוחלטת של הכיכרות, אחרת הם יתפרקו בפריסה. קחו בחשבון שהתערובת תופחת מיד בקערה וממשיכה לתפוח באפיה, אז השתמשו בקערה גדולה ואל תמלאו את התבניות עד הסוף.

fig and olive 075-1
הולך נהדר עם גבינה חצי-קשה ומלוחה כמו צפתית או קשה כמו גאודה.

קרקרים "שבעת המינים", בערך 80 קרקרים.

נזדקק לתבניות מאורכות וצרות ושתי תבניות בגודל תנור עם נייר אפיה.

המרכיבים:
1 כוס דבלים קצוצות
½ כוס יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי (אופציונלי)
2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
½ כפית מלח
¼ כוס סוכר חום כהה
½ כוס גרעיני דלעת או חמניות
¼ כוס פשתן טחון או סובין
¼ כוס שומשום
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
¼ כוס דבש
2 כוסות ריוויון

ההכנה:

1. נבשל את הדבלים על אש קטנה עם היין והחומץ הבלסמי, עד שהדבלים יתרככו מהנוזלים, ונמשיך לבשל עד שיתייבשו ולא יישאר נוזל סביבם. מצננים.
2. בינתיים, נשמן היטב את התבניות ונחמם תנור ל-175 מעלות.
3. נערבב את כל החומרים היבשים לתערובת אחידה. נערבב בהם את התאנים והזיתים, תוך כדי הפרדה לחתיכות קטנות עד שיצופו לחלוטין בתערובת הקמח.
4. נוסיף את הדבש והריוויון, ונערבב מעט עד שהבלילה אחידה. הבלילה תתחיל לתפוח לעיסה אוורירית מיד.
5. מחלקים את התערובת בין התבניות ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם שנכנס יוצא יבש. מצננים היטב.
6. מחממים תנור ל-150 מעלות.
7. פורסים את הקרקרים לפרוסות דקיקות (כחצי סנטימטר או פחות) בעזרת סכין משוננת ומניחים בתבנית. אופים כ-15 דקות בכל צד, או עד ששחום מאוד. אחרי האפיה משאירים אותם להתקרר בתנור סגור כדי שיתקשו לחלוטין.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, לחם, מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s