יום המשפחה ומאפה ברוקולי וגבינות

כך התחזתי לאמא משקיעה במסיבת יום המשפחה: לפני שבוע בשעה חמש אחר הצהריים גיליתי שליד "שרוול כוסות" ו"שני בקבוקי שתיה קלה" ברשימה על דלת הגן כבר היו נרשמים. בעצם, כל שאר ההורים הקדימו אותי ונשארו ארבע מקומות ריקים לצד "פשטידה". הבעיה עם פשטידות גבינה וירק היא שהן לא מתאימות ל"יום ספורט הורים וילדים לכבוד יום המשפחה", תמיד מרגישות דיאטטיות גם כשהן לא והן מבאסות באופן כללי.

thanksgiving 2015 020-1

אז גייסתי את כל היצירתיות שלי לאפיית שושני גבינה וברוקולי לשמחתם של ההורים (ופיצה עבור הילדים, כי על מי אני עובדת, ילדים לא יאכלו פשטידה, גם אם היא מגולגלת לשושנים). ההשראה המיידית הגיעה מהמתכון הנהדר של Shutterbean המבוסס על בצק פיצה קנוי וצ'דר. כאן החלפתי את הצ'דר בכוס וחצי פתיתי מוצרלה וגבינה צהובה ובבצק פיצה ללא לישה של ג'ים לייהי.

thanksgiving 2015 049-1

thanksgiving 2015 124-1

הגרסה למשקיעים ולחיסול גבינות וירוקים מהמקרר נשענת על אותו בצק פיצה פלאי ועל מילוי הפשטידה של אוטולונגי, עם עשבי תיבול וריקוטה, כמו כאן בתמונות. גרסת הברוקולי מעולם לא הגיעה לשלב הצילום, יום המשפחה, אתם יודעים.

בצק הפיצה של ג'ים לייהי

מתחילים בלילה לפני

1 קילו קמח

½ כפית שמרים יבשים (זה הכל)

4 כפיות מלח גס

3 כוסות מי ברז (750 מ"ל).

ההכנה:

מערבבים הכל בכף גדולה עד שמתאחד, מכסים ומניחים להתפחה במשך הלילה. למחרת מחלקים לארבעה כדורים, מכל אחד מהם אפשר לרדד את הבצק לפיצה בתבנית בגודל תנור. למתכון השושנים נדרשים שני כדורים אם לא משתמשים, מכניסים את הכדורים למקרר ומשתמשים תוך 3 ימים.

 

מילוי גבינות ועשבי תיבול, בהשראת אוטולונגי

1 בצל קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה (עשבי תיבול נוספים ככל שיש בבית)

כמה גבעולי שמיר

200 גר' ריקוטה

½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת

½ קוביה גבינה מלוחה כמו בולגרית או פטה

קליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה

מלח, פלפל
2 כפות שמן זית

 

ההכנה:

  1. מתחילים בטיגון הבצל עד הזהבה, ובסוף הטיגון מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר לדקת טיגון.
  2. מוסיפים את תערובת הבצל המטוגנת לשאר החומרים ומערבבים.

 

מילוי ברוקולי:

2 כוסות פרחי ברוקולי קפואים או טריים

½ 1 כוס מוצרלה וגבינה צהובה מעורבבות, או אחת מהשתיים

כמה פתיתי צ'ילי

חצי כוס רוטב פסטו מוכן

 

הכנה:

  1. מכניסים את הברוקולי לקערת זכוכית חסינת חום, מוסיפים סנטימטר מים, ומבשלים במיקרו כ-3 דקות או עד שהברוקולי מתחיל להתרכך. קוצצים אותו לפרחים קטנטנים.

 

 

הרכבת השושנים:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. לוקחים כדור בצק, מרדדים אותו על משטח מקומח קלות למלבן בגודל תבנית תנור, מורחים עליו מחצית מהפסטו ומפזרים עליו מחצית מהברוקולי, הגבינה והצ'ילי. מגלגלים לרולדה ופורסים לכ-8 פרוסות עבות. (או שמורחים מחצית מתערובת הגבינות ועשבי התיבול). מעבירים אותן לתבנית. עושים את אותו הדבר עם המחצית השניה של החומרים וממלאים את התבנית כולה בשושנים, אך לא בצפיפות כדי שיוכלו לתפוח.
  3. אופים כעשרים דקות או עד שהגבינה נמסה והמאפה משחים.

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, לחם, צמחוני, שבועות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s