לביבות ברוקולי או כרובית אפויות

מכירים את הסרטונים האלו של TASTY  שמראים איך מכינים משהו מחמישה מרכיבים ובסרט שערוך לדקה? אז אתגרו אותי להכין את זה http://bzfd.it/21B0NEx – קציצות ברוקולי קטנות אפויות. עם גבינה. והן יצאו כל כל חמודות שהנה יש גם תמונות ומתכון, וגם גרסה עם כרובית.

broccoli 476//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

לא נטול גלוטן, לא טבעוני, עדיף להשתמש במג'ימיקס כדי לקצוץ את הירק בצורה אחידה, טעים גם קר ונשמר יפה במקרר. גם מתאים לפסח אם אנחנו כבר שם.

broccoli 471//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

לביבות ברוקולי/כרובית אפויות

מרכיבים:

1 ראש קטן של ברוקולי או כרובית, או חצי שקית ברוקולי קפוא

½ בצל

1.5 כוס גבינה קשה מגוררת, לא משנה מאיזה סוג

1 ביצה

½ כוס פירורי לחם, פנקו או קמח מצה

מלח, פלפל, פתיתי צ'ילי חריף

שמן לשימון התבנית

נייר אפיה

ההכנה:

  1. מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול, ובינתיים מפרקים את הברוקולי או הכרובית לפרחים בינוניים. כשרותח, מבשלים את הירק שתי דקות ומסננים מהמים.
  2. קוצצים את הירק החלוט והבצל במג'ימיקס עד שנוצרים פירורים קטנים, במרקם של בורגול גדול. מצננים.
  3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים לירקות הקצוצים, וצרים כדורים קטנים ופחוסים. מסדרים על התבנית מבלי שיגעו אחד בשני ואופים כרבע שעה מכל צד עד שמשחים. אפשר לשמן את התבנית לאפקט השחמה עמוק יותר, אבל ממש לא חייבים.

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, פסח, צמחוני, קציצות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s