עוגת גבינה עם משמשים או שזיפים

רוצו עכשיו למושבים, קנו בקניה ישירה מהמגדלים משמשים מצויינים, כתומים עם נשיקות אדמדמות, נוטפי עסיס. ומכיוון שהמשמשים כל כך זולים, ובשפע, אכלו את הסלסלה הראשונה לבד. מהשניה הכינו עוגת גבינה משמשים, ומהשלישית, ריבה שתשמש אתכם עד האביב הבא ותזכיר לכם את תחילת הקיץ.

mishmish 187-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

mishmish 167-1

סבתא שלי היתה מכינה עוגה כזו, ואנחנו היינו מחכות בציפיה לקבל את הגוגואים שנשארו בסוף. בעוגה שלוש שכבות: שכבת בצק פריך שמכינים בדקה במעבד המזון, שכבת עוגת גבינה עסיסית ושכבת מרנג ביצים רך בו המשמשים נמסים ומעניקים לו חמיצות מתקתקה.

mishmish 219-1

לחי כתומה הופכת סגלגלה באפיה

המתכון מתוך "עוגות גבינה" מבית "על השולחן" ולמרות כל השלבים ורשימת המצרכים הארוכה, הוא מצדיק את המאמץ. הכינו אותו עם משמשים לפחות פעם בשנה, ובהמשך הקיץ, שזיפים יהיה בו טעימים גם כן. אפשר לפרוס את העוגה לפרוסות יפות עם משמש במרכזן, אבל הכי טעים ליישר ישר מתוך התבנית.

 

עוגת גבינה עם משמשים או שזיפים

הכי יפה בפיירקס גדול 33X27 אבל כל תבנית בגודל הזה תתאים

המרכיבים:

לבסיס:

300 גר (2 כוסות ו-2 כפות) קמח

1 שקית אבקת אפיה

125 גר' (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

מרנג הביצים (השכבה העליונה):

4 ביצים שלמות

100 גר (1/2 כוס) סוכר

25 גר' (3 כפות) פודינג וניל

80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה (אפשר להשמיט אם אתם מעדיפים מרנג פחות רך)

כ-10 משמשים או שזיפים, מגולענים וחצויים

לשכבת עוגת הגבינה (שכבת האמצע):

500 גר' גבינת כנען

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

3 ביצים שלמות

50 גר' חמאה מומסת ומצוננת

1 כף אבקת פודינג וניל

ההכנה:

  1. משמנים בחמאה את התבנית. מכניסים למעבד המזון את כל חומרי הבצק, למעט החלמונים, מפעילים עד שנוצרים פירורים קטנים, ומוסיפים את החלמונים עד שהתערובת פירורית. שופכים לתבנית, משטחים, ומצננים רבע שעה במקפיא. (עד כאן אפשר להכין מראש)
  2. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, וכעבור רבע שעת צינון, אופים את הבסיס רבע שעה או עד שמזהיב קלות. (אם הקפאתם את הבצק ליותר זמן, אפשרו לו חצי שעת הפשרה לפני הכניסה לתנור החם, כדי שהבצק יתרומם). מצננים בזמן שמכינים את שתי השכבות האחרות.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מקציפים את הביצים, סוכר ופודינג וניל עד שנוצר קצף בהיר וסמיך מאוד. 6 דקות לפחות. מוסיפים את השמנת אם רוצים (זה יוריד מנפח המרנג) ומקציפים עוד דקה.
  4. בקערה אחת מערבלים את כל חומרי שכבת הגבינה לתערובת אחידה.
  5. מרכיבים את העוגה: על הבסיס האפוי שופכים את שכבת הגבינה ומורחים אותה באופן אחיד, מעליה מסדרים את חצאי המשמשים, ומעליה שופכים את כל המרנג.
  6. אופים כעשרים דקות, אז מכסים בנייר אלומיניום רופף (שלא יגע בעוגה עצמה) וממשיכים לאפות עוד ארבעים דקות. מצננים היטב ושומרים את העוגה במקרר עד לאכילה.

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוק, עוגה, שבועות, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s