מרינדה קייצית נהדרת לעוף או ירקות

לכבוד סוף אוגוסט, ולזה שחם מדי לבשל, אבל כולם בחופשה בבית וצריך להאכיל את בני הבית ומבקרים. ולכבוד הבזיליקום הנהדר שאספתי בשוק (ולבעלי מרפסת וודאי צומחת פרא באדנית), לכבוד כל המטיילים ביוון והאיים, המשחקים האולימפים שהסתיימו, זרי ענפי הזית וזיתי קלמטה מלוחים. לכבוד כל אלה, המתכון המאולתר על בסיס המתכון הזה למרינדה נהדרת שמתאימה לעוף ולחצילים ישמח את הקרניבורים והצמחוניים.

IMG_7862-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

IMG_7906-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

מדובר על פסטו משודרג שמשתכלל למרינדה נהדרת: בבלנדר או מעבד מזון טוחנים הררי בזיליקום, פטרוזיליה, מעט רוזמרין וטימין, אורגנו, זעתר או כל תבלין ירוק שיש לכם בבית, עם שום והמון שמן זית. מוסיפים אגוזי מלך אם רוצים, מלח ופלפל. שומרים את הפסטו בפריזר במיכלים קטנים עד השימוש, וכשמוכנים לבשל, מוסיפים שליש כוס פסטו לשני לימונים סחוטים היטב, פרוסות לימונים אם רוצים, עוד מעט שמן זית, ומשרים בהם את העוף לפני טיגון או אפיה.

לגרסה צמחונית עם חצילים, מערבבים את אותה מרינדה עם פרוסות חצילים שאפינו בתנור ומעבירים למחבת לטיגון/ערבבו קצר עם חומרי המרינדה.

מרינדה קיצית ונהדרת

המרכיבים (לכ-6 מנות מרינדה):

2 צרורות גדולים של בזיליקום

½ צרור פטרוזיליה

עלים מכמה ענפים של רוזמרין, טימין, אורגנו או זעתר (כולם יחד או מה שזמין מביניהם)

6 שיני שום קלופות

שמן זית, לפחות כוס

אגוזי מלך, אם רוצים

מלח ופלפל

2 לימונים

ההכנה:

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום למייבש חסה, מוסיפים את הפטרוזיליה, משרים את העלים ומסננים את המים. מייבשים את העלים היטב לפני הטחינה.
  2. במעבד מזון או בלנדר טוחנים את כל העלים והשום, מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי, עד שהעיסה טחונה היטב ולא יבשה מדי. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
  3. מאכסנים בכלים קטנים במקפיא, מכסים בקצת שמן זית נוסף מעל הפסטו.
  4. להכנת המרינדה מפשירים בערך שליש כוס פסטו ומוסיפים מיץ משני לימונים ופרוסות לימונים.

 

עוף במרינדה (אפוי)

משרים עוף שלם או מפורק במרינדה לפחות שעה, ועד 24 שעות, אופים 45 דקות על 200 מעלות.

 

עוף במרינדה (מטוגן או על מחבת פסים)

משרים 2 חזות עוף חתוכים לנתחים או פרגיות במרינדה, מוסיפים מעט שמן זית לתערובת לפחות שעה ועד 24 שעות.

מטגנים במחבת יבשה, כמה חתיכות בכל פעם עד שמשחים ועשוי מבפנים. אין צורך להוסיף עוד שמן למחבת.

 

IMG_7776-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

חציל או בטטה במרינדה

פורסים שלושה חצילים בינוניים לחתיכות בגודל ביס, מערבבים עם כמה כפות שמן זית ואופים בתנור 35 דקות על 200 מעלות. באמצע האפיה מערבבים את החצילים עד שהם שחומים ורכים.

מערבבים את החצילים במרינדה, אין צורך להשרות, ומטגנים כמה דקות עד שהציפוי נדבק לחצילים. עדיף לעשות את זה בכמה סבבים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, נטול גלוטן, עוף, צמחוני, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s